fbpx

Op zoek naar een nieuwe liefde: zo doe je dat

Ben je op zoek naar een nieuwe liefde? Iemand om mee op stap te gaan, om mee op de bank te zitten en om een ontbijtje op bed mee te eten? Iemand om mee te lachen en bij wie je je verhaal kwijt kunt? Als je geen partner (meer) hebt, is het fijn om iemand te leren kennen met wie je je leven graag wilt delen. Alleen: waar vind je zo’n lot uit de loterij?

Nieuwe liefde vinden doe je zo

Ben je klaar voor de liefde?

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe liefde, is het belangrijk om jezelf af te vragen: ben ik er echt klaar voor? Heb je het verdriet over een eventuele scheiding of het verlies van een eerdere partner echt verwerkt? Sommige zelfhulpboeken beweren dat je 100% oké met jezelf moet zijn, voordat je ‘klaar’ bent voor de liefde. Het ligt natuurlijk wel iets genuanceerder. Uiteraard mag je nog verdriet hebben. Waar het om gaat, is of je ervoor openstaat om een nieuwe kandidaat een eerlijke kans te geven. Zo niet, dan wordt het toch een beetje daten met de handrem erop.

Waar ga je op zoek?

Leuke mannen of vrouwen komen helaas niet aanwaaien en als je alleen thuis blijft zitten, weet je zeker dat je ze niet ontmoet.Misschien kun je starten met een nieuwe hobby, zoals een cursus Spaans, een kookcursus of een ander clubje, waardoor je je onder gelijkgestemden begeeft. Tijdens lezingen, boekpresentaties, maar ook op singlereizen (er bestaan ook singlereizen voor 50-plussers!) maak je gemakkelijk contact met anderen. Bijkomend voordeel is dat je gedeelde interesses hebt, en dus meteen gespreksstof.

Een datingsite

Je hoort steeds vaker dat mensen elkaar via een datingsite vinden. Wil jij je er ook eens aan wagen? Maak dan werk van je profieltekst. Vrouwen die al een tijdje single zijn, willen nog weleens een opsomming maken van wat ze zoal doen, alleen. Met zo’n waslijst aan hobby’s zou een man kunnen denken: wat kan ik nog toevoegen aan het leven van zo’n ondernemend type? Natuurlijk is het aantrekkelijk dat je een leuk leven hebt, maar schrijf vooral ook op wat je mist en wat je zoekt in een partner. Je zit niet voor niets op zo’n datingsite.

Online daten voor beginners

Stel dat er een virtuele klik is, hoe ga je dan te werk? *Plan een eerste date op een plek die voor beiden prettig is, op neutraal terrein en waar je weg kunt als het onprettig voelt.

  • Maak een eerste date niet te lang. Hoe goed je online contact ook is, ga niet meteen uit eten. Een kop koffie is prima. In real life kan het zomaar tegenvallen. Mocht het echt heel gezellig worden, dan kun je er altijd nog een lunch aan vastplakken.
  • Wat ook een aanrader is: ga iets doen. Een korte wandeling of een museumbezoek kan het ijs breken, vooral als twee mensen wat verlegen zijn. Zo voorkom je dat je elkaar hulpeloos zit aan te staren, of dat een eerste ontmoeting een soort diepte-interview wordt.
  • Hang niet te veel op aan die eerste afspraak. Bij twijfel kun je prima een tweede date plannen, want hoewel liefde op het eerste gezicht bestaat, komt liefde op het tweede gezicht veel vaker voor!