fbpx

Paasknutselen voor beginners

paasknutselen voor beginners

Het is niet iedereen gegeven om vreselijk handig te zijn, maar met Pasen wil je natuurlijk wel een beetje goed voor de dag komen met je paasknutsels. Ook al gaat het er dit jaar misschien anders aan toe of zullen je (klein)kinderen Pasen via FaceTime bijwonen. We hebben hier een paar paasknutsels die zo goed als zeker niet kunnen mislukken en waar je toch veel succes mee zult oogsten.

geschilderde eieren paasknutsels

Lees ook
Zo kom je in de paasstemming

Paasknutselen: een paar algemene tips

Om te beginnen: laat je niet verleiden tot het maken van ingewikkelde projecten, als je daar niet de skills voor hebt. Ga je eenmaal rondkijken op Pinterest of knutselsites, dan ben je er na een uur van overtuigd dat je best wel in staat bent om paaseieren te borduren (dat bestaat: kijk hier maar) of serieus prachtige decoraties op eieren te maken, maar ken je eigen krachten en beperkingen. Met eenvoudige knutsels kun je het verder schoppen. Het geheim van succes zit ‘m vaak in de hoeveelheid. Als je er eentje maakt, ziet het er knullig uit. Maak je er meteen twintig, dan heeft de familie het er tien jaar later nog over.

1. Het sterrenkers paasei

Een ei met haren, hoe leuk is dat? Breek van een stuk of tien eieren voorzichtig een kapje af. Spoel de eierschalen om en zet ze in een eierdoos. Gebruik een klein lepeltje om ze te vullen met potgrond. Leg de zaadjes van sterrenkers/tuinkers er bovenop. Zet ze vervolgens naast elkaar in leuke eierdopjes. Binnen een paar dagen begint het haar van het paasei al te groeien! Ziet er enig uit: kijk maar.

2. Wasknijper-paashaas

Is het je wel eens opgevallen dat een wasknijper eigenlijk best op een paashaas lijkt? Dat komt goed uit, want dan heb je de helft eigenlijk al klaar. Maak een stelletje wasknijpers wit, bijvoorbeeld met witte verf of (snel klaar) met een witte markerstift. Teken met een roze stift de oortjes op de uiteindes. Knip uit wit karton (300 grams) kleine rondjes (zet er kleine glaasjes of eierdopjes op die je omtrekt, dan heb je een perfect rondje) en teken er een konijnengezichtje op. Plak dit met kneedgum of dubbelzijdig tape op de wasknijper. Ga dus niet met Velpon lijm in de weer, want dat houdt niet door de metalen veer. Je paasknutsel ziet er dan zo uit: wasknijper-paashaas. Ook leuk om er een paar op een satéprikker te knijpen en ze in een bos voorjaarsbloemen te zetten!

eieren pasen paasknutselen

3. Goede gezichten

Je hoeft het wiel natuurlijk niet elke keer zelf uit te vinden. Geef je een paasontbijt en bedenk je die ochtend dat je helemaal bent vergeten een ei te versieren, dan is dit een ideale last minute-oplossing. Kook de eieren, eventueel nog in een kleurtje. Teken er dan deze gezichtjes op. Hoe eenvoudiger, hoe beter het lukt.

4. Het koekeloerende kuiken

Dit is er eentje die ook écht, écht gaat lukken, een keiharde belofte, en waarmee je veel succes zult hebben! Kook twintig eieren knijterhard, teken er vervolgens de breuklijnen op zoals op het voorbeeld. Dan eerst het gele kuiken erop verven. Laten drogen. Daarna de achtergrond inkleuren en het gezichtje op het kuiken. Vergeet het plukje haar bovenop niet, dat maakt het nét even af. Het koekeloerende kuiken bekijk je hier.

5. De wortelbos

Deze vonden we zo briljant; die wilden we je niet onthouden. Je hoeft er niet veel voor te doen: koop een verse bos wortelen en zet die in een vaas. Steek er ook wat bloemen in. KLAAR! Een prachtige decoratie op je paastafel! Als deze wortelbos niet makkelijk paasknutselen is.