fbpx

Pakjesavond: 3 manieren om Sinterklaas te vieren

sinterklaas gedicht schrijven

Het heerlijk avondje is (bijna) gekomen, ’t avondje van Sinterklaas… Maar hoe vieren we dit gezellige (klein)kinderfeest in coronatijden? Blijtijds zet op een rijtje op welke manieren je pakjesavond kunt invullen. 

Lees ook:
5 gouden dichttips: zo maak je een origineel Sinterklaasgedicht

3 manieren om Sinterklaas te vieren

Lootjes

Lootjes trekken is de meest klassieke vorm van “volwassen” Sinterklaas vieren. Iedereen ontfermt zich over één persoon waar je een cadeautje, gedicht of surprise voor in elkaar knutselt. Het blijft natuurlijk tot aan 5 december spannend wie dat dit jaar voor jou mag doen. Tegenwoordig hoef je geen papieren briefjes meer in een ton te stoppen, maar kun je gewoon online op lootjestrekken.nl. Cadeau én gedicht check? Verpak tot een mooi pakketje en verstuur deze op naar de ontvanger! Heb jij jouw pakketje ontvangen? Stuur dan een persoonlijke uitpak/voorlees-vlog naar de familie-app. Lollig voor later!

Tip: Vier je pakjesavond ieder jaar met hetzelfde clubje mensen? Laat dan steeds dezelfde persoon met een account een lootjestrekker aanmaken. Zo zorgt het systeem ervoor dat de ton goed gehusseld wordt, zodat je niet hetzelfde lootje krijgt als vorig jaar.

Digitale boodschap van Sinterklaas

Ben je als opa of oma het liefst aanwezig om je kleinkinderen op pakjesavond hun cadeautjes te zien uitpakken? Maar lijkt het je dit jaar onverstandig? Zorg dan dat je inbelt via Skype of Zoom samen met… De Sint: helemaal van deze tijd! Ook via een scherm kan Sinterklaas de kinderen voorlezen uit het grote boek of laten speuren naar cadeau’s. Een online bezoek van de Sint is heel gemakkelijk te reserveren. Zo krijgt het Sinterklaasfeest ook dit jaar, coronaproof, een gouden randje.

Hapjesavond

Hoe houd je een gezelschap de hele avond zoet? Juist ja, met hapjes! Als je sinterklaas toch een beetje wilt vieren met het toegestane aantal gasten; organiseer dan een hapjesavond. Regel een extra grote tafel en dek de tafel met pepernoten, confetti en sierlijk cadeaulint. Met deze bijzondere recepten geef je Sinterklaasavond nét wat extra mee. Leg een vijf-regel-gedichtje op het bord en je bent klaar om de gasten te ontvangen.

Lees ook:
5 inpaktips om je cadeau mooi in te pakken