fbpx

5 inpaktips om je cadeau mooi in te pakken

Inpaktips kerstcadeau

Inspiratie nodig? We geven je graag wat handige inpaktips om je cadeau mooi in te pakken. Een mooi versierd cadeau is tenslotte extra leuk om te geven. Bovendien is het ook nog eens heel leuk om te doen en kun je er je creativiteit in kwijt.

Lees ook:
7 originele cadeaus: inspiratie voor hem en haar

5 originele inpaktips

Wil je iets anders dan felgekleurd papier en opvallende linten? Ga dan met deze eenvoudige inpaktips aan de slag. Laat je creativiteit de vrije loop. Succes!

1. Wax stempel

De wax stempel is helemaal van dit jaar. Terug van weggeweest moeten we eigenlijk zeggen, want in de Oudheid werd deze techniek al gebruikt. Gelukkig is het ons inmiddels een stuk makkelijker gemaakt. Bij diverse winkels (onder andere bij de Hema) koop je kant-en-klare stempels inclusief wax. Het werkt heel eenvoudig: je steekt de wax aan en laat de wax lekken op het papier. De stempel druk je kort in de natte wax. Haal de stempel van de wax af en bewonder het resultaat. Wel even laten drogen. Onze tip: pak je cadeau in met mooi inpakpapier en maak het af met een wax stempel. Ook leuk om een envelop mee dicht te plakken of als versiering van een (kerst)kaart.

2. Touw

Snel een mooi cadeau? Gebruik cadeaupapier in één kleur of met een subtiele print en koop een rolletje dun touw (bijvoorbeeld bij Ikea). Vouw het papier strak om het pakje heen en plak strak vast met doorzichtig plakband. Knip een stuk touw af en wikkel het eerst in de lengte en dan in de breedte om het cadeau. Strik het touw aan de bovenkant en je hebt een gezellig presentje. Je kunt ook variëren met touw. Probeer bijvoorbeeld eens alleen aan de linkerkant drie rijtjes touw naast elkaar te maken. Zo’n asymmetrisch cadeau ziet er ingewikkeld uit, maar is het niet.

inpaktips cadeau

3. Takje

Vind je alleen een touwtje om het cadeau iets te minimalistisch? Steek er dan een takje tussen. Rond Kerst kun je hiervoor een stuk dennentak gebruiken. Kerstboom al in huis? Als je aan de achterkant van de boom een stukje afknipt ziet niemand het. Deze inpaktip is tijdens kerst extra leuk in combinatie met een rood-wit touwtje. Je kunt ook een kleine gedroogde bloem gebruiken, een veer of iets anders uit de natuur.

4. Lint van stof

Naast touw leent stof zich ook perfect als inpakmateriaal. Je hebt vast wel ergens een oude lap stof liggen waar je niets meer mee doet, zelfs een katoenen theedoek zou je kunnen gebruiken. Knip reepjes en bind de lintjes van stof om het pakketje. Dit kun je met meerdere kleuren doen. Voor een extra kerstgevoel rijg je er een kerstkransje aan.

5. Tijdschriften

Heb je geen cadeaupapier in huis, maar wel een cadeau dat ingepakt moet worden? Blader dan door wat tijdschriften die je al gelezen hebt en scheur de mooiste pagina’s uit. Voor kleine cadeaus heb je aan een pagina genoeg, voor grotere plak je verschillende pagina’s aan elkaar. Dat ze niet bij elkaar passen maakt niet uit, dit geeft juist een leuk effect. Let wel even op dat er niet net een gek woord bovenop je pakje staat. Plak het zelfgemaakte inpakpapier vast met gekleurd plakband voor een feestelijke uitstraling. Er een stuk touw of lint omheen binden kan natuurlijk ook.

Lees ook:
Dit zijn de kersttrends van 2020