fbpx

Q&A: Hoe kan ik veilig online bankieren op mijn telefoon?

online vrienden computer

Dhr. Steenstra uit Lelystad vraagt: Hoe kan ik veilig online bankieren op mijn telefoon? Hanna Lakerveld van SeniorWeb geeft antwoord.

Veilig online bankieren

geld lenen

“Om veilig te bankieren op uw smartphone gebruikt u de mobielbankieren-app van uw bank. Het gebruik daarvan is veiliger dan de website van de bank zelf. De bankier-app is veilig om verschillende redenen:

  • De app is beveiligd met een cijfercode of vingerafdruk. Iemand die uw telefoon in handen krijgt, kan dus niet zomaar de app gebruiken. Het verkeer via de app is versleuteld. Het is hierdoor voor anderen onmogelijk om gegevens te onderscheppen. Bij internetbankieren via de
    website op uw telefoon is dit risico veel groter, omdat criminelen bijvoorbeeld een bankpagina kunnen namaken en u daarop geld kunnen laten overmaken.
  • Er is geen risico op phishing. Wanneer u standaard geld overmaakt via de app kunt u alle mails negeren die van uw bank lijken te komen, waarin u bijvoorbeeld wordt gevraagd een betaling te doen. Het is zelfs mogelijk iDEAL-betalingen, zoals bij Bol.com, door te laten sturen naar de app.
  • De app logt automatisch uit. Er is geen risico dat anderen ermee geld kunnen overmaken als u vergeet de app af te sluiten.”

Hannah Lakerveld

Heeft u ook een vraag op het gebied van psyche, gezondheid, geld, computers of huis en tuin? Mail naar redactie@blijtijds.nl

Wilt u meer informatie over de veiligheid van internetbankieren? Ga naar www.seniorweb.nl

Tekst: Lieneke van der Fluit