fbpx

Recept voor quiche met lente-ui

Deze quiche met lente-ui is lekker voor een picknick in het park. Maar ook als bijgerecht of koud (ja, echt) als lunch. Ga jij watertanden van spekblokjes, Parmezaanse kaas en lente-ui? Duik dan snel de keuken in om dit recept te maken.

Feestje? Maak er mini’s van door de vormpjes van een muffinvorm te vullen. Staat enig op een mooi versierde tafel, waar je bezoek ze zelf vandaan snackt. In plaats van spekblokjes kun je ook variëren met zalm en spinazie. Erg lekker!

Ingrediënten voor zes personen
springvorm 24 cm

  • 10 lente-uitjes
  • 4 eieren
  • 1 rol kant en klare kruimeldeeg of 1 pakje bladerdeeg
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram gerookte spekblokjes (of zalm)
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel grove mosterd

Zo maak je de quiche met lente-ui

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet de springvorm of taartschaal in met wat boter of bakspray en leg het deeg er in.
3. Druk het deeg plat en zorg dat ook de randen bekleed zijn. Verwijder eventueel overtollig deeg.
4. Als je kruimeldeeg gebruikt kun je een vel bakpapier over de deegbodem leggen en die vullen met gedroogde erwten (grootmoeders tip!).
5. Plaats het geheel een kwartier in de oven, verwijder vervolgens het papier en de erwten en plaats nog eens vijf minuten in de oven.

Indien je bladerdeeg in plaats van kruimeldeeg gebruikt, dan beleg je de bodem en randen en volg je de rest van het recept.

6. Was en snij de lente-uitjes in ringetjes. Bak de spekjes en drijf het vet af.
7. Roer de vier eieren samen met de room, peper en het zout en meng dit met de Parmezaanse kaas en mosterd.
8. Bestrijk de deegbodem hier royaal mee.
9. Verdeel de lente-uitjes hier overheen en vervolgens de spekjes.
10. Schenk de rest van het eiermengsel er overheen en zet de taart een half uur in de oven.
11. Controleer of de vulling goed gestold is.

Eet smakelijk!