fbpx

Recept voor een frisse stamppot met lente-ui

Deze stamppot met lente-ui is een frisse variant op de winterse kost! Makkelijk te bereiden en lekker bij een stukje witvis. Maar ook gebakken spekjes of rookworst smaken niet verkeerd bij deze stamp.

Lees ook
Variaties op stamppot 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 laurierblad
  • 3 lente-uitjes
  • 75 gram waterkers
  • verse peterselie, fijngehakt
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 20 gram ongezouten roomboter

Zo maak je deze stamppot met lente-ui

1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
2. Giet ze af en laat even droogstomen voordat je ze terug in de pan doet.
3. Zet ondertussen een kleinere pan op middelhoog vuur en schenk daar de melk in.
4. Voeg het laurierblad toe en breng zachtjes aan de kook.
5. Voeg de lente-uitjes toe en laat even pruttelen.
6. Verwijder vervolgens het laurierblaadje uit de melk en giet de gekookte melk met de lente-uitjes over de aardappels heen.
7. Voeg de waterkers en peterselie toe en stamp tot een puree. Voeg een klont boter toe en mix die er lekker doorheen, breng eventueel op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!