Recept voor pasta met lente-ui, kip en roomkaas

pasta met lente-ui

Liefhebbers van pasta en lente-ui worden ongetwijfeld blij van dit recept. Ook bij een eenvoudige pasta doet deze ui het namelijk goed als smaakmaker. Probeer dit gerecht en experimenteer naar behoefte met extra of andere ingrediënten zoals garnalen in plaats van kip. Of maak het recept vegetarisch door een vleesvervanger te gebruiken en voeg extra veel groenten toe.

recept met lente-ui

Pasta met lente-ui

Alle ingrediënten voor deze simpele pasta met lente-ui koop je gewoon bij de supermarkt en hoef je verder niet ingewikkeld voor de te doen. Daar houden we van!

Ingrediënten voor vier personen

  • 350 gram pasta naar keuze
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 3 lente-uitjes
  • 3 tomaten, fijngesneden
  • 1 kuipje roomkaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je deze pasta met lente-ui

1. Snijd de kipfilet, lente-uitjes en tomaten klein.
2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en bak tegelijk de kipblokjes goudbruin.
3. Voeg de lente-uitjes en stukjes tomaat toe aan de kip en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
4. Laat drie minuten pruttelen en voeg dan het hele kuipje roomkaas toe.
5. Roer het geheel en laat pruttelen op laag vuur.
6. Serveer de pasta en giet de saus er overheen.

Eet smakelijk!