fbpx

Relatie op je 50e vs een jeugdliefde: dit is het verschil

jeugdliefde

Als je iets niet zelf kunt bepalen, is het wel het moment waarop je de liefde van je leven tegen het lijf loopt. Dit overkomt je! Waar dat voor de één een jeugdliefde is, heeft de ander iets meer tijd en geduld nodig. Maar geduld lijkt een schone zaak in deze. Het ontmoeten van de ware op een wat oudere leeftijd, brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee. 

Lees ook:
Zo geniet je van de kleine dingen in het leven

Je weet heel goed wat je wel en niet wilt 

Erachter komen hoe jezelf in het leven staat kost tijd, wijsheid en ervaring. Je moet het simpelweg leren! Waar word je blij van? Wat doe je liever niet? Hoe zie jij een goede relatie voor je? Allemaal dingen waar je met vallen en opstaan wijzer van wordt. Een groot voordeel als je een relatie met iemand anders begint, is dat je blij bent met jezelf. Je weet wat je wel en wat je niet wilt, en dat durf je uit te stralen naar de ander. Op deze manier kun je veel sneller met elkaar levelen. 

Je spreekt makkelijker je verwachtingen naar elkaar toe uit

Eén van de grootste struikelblokken in een relatie is het hebben van verwachtingen. Jij verwacht dat iemand iets op een bepaalde manier aanpakt, terwijl jouw geliefde dat misschien heel anders gewend is. Op zo’n moment kan er miscommunicatie ontstaan. Juist doordat je al de nodige levenservaring hebt, durf je sneller je verwachtingen naar elkaar toe uit te spreken. Maar kun je ook makkelijker relativeren als de ander dat nu eenmaal anders gewend is. Samen op zoek gaan naar een middenweg, is the key to success. 

jeugdliefde

Je maakt sneller samen stappen in het leven

Als jeugdliefde groei je samen naar een volwassen leven toe, wat stiekem best wat tijd en aanpassingsvermogen vraagt. Van de een op andere dag samenwonen, doe je als jeugdliefde niet zo snel. Laat staan de stap naar trouwen of het krijgen van kinderen. Ben je echter wat ouder, dan durf je zeker naar aanleiding van je leeftijd sneller samen stappen in het leven te nemen. Wat was is er nu fijner dan samen op vakantie gaan? Samen vrienden te bezoeken? En dag in dag uit naast elkaar wakker te worden? 

Je stapt opnieuw op de roze wolk

Misschien nog wel het meest waardevolle van op latere leeftijd een relatie starten: je stapt opnieuw op de roze wolk! Een roze wolk waarvan je misschien al eens ontdekt hebt, hoe fijn die is. Het gevoel van vlinders in je buik. Het nog echt naar elkaar verlangen. Alles van elkaar willen ontdekken. Leef in het moment en maak het bewuster mee dan ooit! 

Lees ook:
Moeder-dochter quality time: zo wordt jullie band nog sterker