fbpx

Top 3 boeken van Alex Timmermans van boekhandel Paard van Troje

Boekentips Alex Timmermans van boekhandel Paard van Troje

Alex Timmermans van boekhandel Paard van Troje deelt drie boekentips voor de zomer. Zin in een nieuw boek? Schaf deze dan aan bij jouw lokale boekhandelaar. Veel leesplezier!

3x tips van Alex Timmermans van boekhandel Paard van Troje

Alex Timmermans boekhandel Paard van Troje

1. Project Hail Mary – Andy Weir

Project Hail Mary Andy Weir

“Ryland Grace wordt wakker in een laboratorium, op een steriel bed naast twee anderen. De conclusie dat hij in slaap is geweest komt al snel. De realisatie dat zijn kamergenoten al geruime tijd dood zijn iets later.

Ryland weet niet waar hij is, waarom hij daar is of wat hij er moet doen. Door middel van logisch redeneren en onwillekeurige flashbacks wordt langzaam duidelijk dat hij onvoorstelbaar diep in de problemen zit.

Door het ontbreken van voorkennis is Ryland gedwongen steeds vanaf een basispunt te redeneren, waardoor de lezer vanzelf in een heel toegankelijk en tegelijkertijd zeer diepgaand sciencefictionverhaal wordt gezogen.”

2. Praat met mij – T.C. Boyle

Praat met mij TC Boyle

“Aimee is ten einde raad. Studeren lukt niet, iets anders doen lijkt onvoorstelbaar. Tot ze op televisie een interview ziet met Sam. Sam de aap.

En Sam praat; over cheeseburgers en naar huis willen. En Aimee ziet haar doel: voor hem zorgen. Bij een bezoek aan het universitaire prikbord valt alles op zijn plek, professor Schermerhorn vraagt om hulp bij het verzorgen van zijn aap Sam.

Sam is eigenlijk een experiment: Kan een jong van een mensaap, gegeven dezelfde middelen als wij, het cognitieve niveau van een mens bereiken? Is hij in staat tot conversatie, emoties en abstract denken? Kan hij verliefd worden, en iemand op hem?”

3. De groeipijnen van Adrian Mole

De groeipijnen van Adrian Mole Sue Townsend

“In het vervolg op ‘Het geheime dagboek van Adrian Mole’ stoomt de tienerjongen opnieuw de dagen door op basis van een (voor tieners) gezonde combinatie van pseudo-intellect, narcisme en wanhoop. Elke situatie lijkt te ontstaan om hem persoonlijk te dwarsbomen in zijn levensplannen en zijn reactie is gelukkig hetzelfde gebleven; erover klagen in zijn dagboek.

Hoewel ze de afgelopen veertig jaar even relevant zijn gebleven, ben ik uitzonderlijk blij dat de hertaling van Sylvia Witteman nieuw leven in deze boeken blaast: Ze zijn een feest van herkenning voor mensen die tiener zijn, mensen die net geen tiener meer zijn, ouders van tieners, grootouders van tieners en eigenlijk ook iedereen die hen kent.”

Lees meer boekentips op www.blijtijds.nl/rubriek