fbpx

Top 3 boeken van Jeroen van Boekhandel Stumpel

Boekentips Jeroen Stumpel

Jeroen van Boekhandel Stumpel deelt drie boekentips voor de zomer. Zin in een nieuw boek? Schaf deze dan aan bij jouw lokale boekhandelaar. Veel leesplezier!

Jeroen Stumpel
Afbeelding: Ⓒ Els Broers

1. Het bal der gekken van Victoria Mas

Het bal der gekken

“Een zeer geloofwaardige historische roman die zich afspeelt in het Parijs van 1885. Als lezer kruip je in de huid van de 19-jarige Eugénie die door haar familie naar La Salpêtrière wordt gestuurd, een plek waar vrouwen zomaar levenslang kunnen worden opgesloten. Overgelaten aan de grillen van de “dokters” en voer voor experimenten. Eugénie doorbreekt heel wat taboe’s en weet zelfs de meest strenge en doorgewinterde hoofdzuster Geneviève aan het denken te zetten.”

2. Copsford van Walter J.C. Murray

Copsford

“Een parel opnieuw uitgegeven. Het inspirerende verhaal van Walter J.C. Murray die een vies donker, vervallen huisje betrekt op het platteland van Sussex. Hij schildert en verbouwt, verjaagt de ratten en bouwt met een hond een nieuw leven op ver van de stad. Een verhaal over de landelijke idylle maar toch schuwt hij de verschrikkingen van de natuur niet. Deze roman inspireerde Raynor Winn tot het schrijven van de bestsellers Het Zoutpad en De wilde stilte.”

3. De Belofte van Damon Galgut

De Belofte

“Een meesterlijke historische familieroman tegen de achtergrond van een veranderend Zuid-Afrika. Een jonge hulp is een eigen huis beloofd na jarenlange trouwe dienst aan het echtpaar Swarts. Echter de wereld veranderd en de kinderen gaan hun eigen weg. De jongste dochter blijft achter met een sluimerend schuldgevoel. Kan zij nog wat betekenen of is het daarvoor te laat?”