fbpx

Veel binnenzitten: Hoe zorg ik ervoor dat ik me fitter voel?

zitten thuis

C. Jonkers uit Arnhem vraagt: Ik heb het afgelopen jaar net als iedereen veel binnen gezeten. Hoe zorg ik ervoor dat ik me fitter voel tijdens het vele binnenzitten? Huisarts Tamara de Weijer geeft antwoord.

Lees ook:
Hoe werkt een stappenteller?

Hoe zorg ik ervoor dat ik me fitter voel?

“Ga elke dag naar buiten is mijn advies. Minimaal een halfuur, maar liever een uur per dag. Wandelen is zo’n beetje overal goed voor! Ten eerste voor je hart en vaten. Daarnaast verkleint wandelen het risico op botontkalking. Botten hebben druk nodig om sterker te worden en die druk vergroot je met wandelen. Door het buiten zijn en het daglicht maakt het lichaam meer melatonine aan en hierdoor val je ’s avonds beter in slaap. Ook voor de doorbloeding van het brein is wandelen gezond, het houdt de hersenconditie op peil. Wandelen kost niets en kan overal en altijd. Het geeft ontspanning tijdens het binnenzitten, vooral in de natuur. Onze weerstand vergroten willen we nu allemaal. Met een gezonde leefstijl lukt dat, dus investeer in goede wandelschoenen, trek een warme jas aan en ga elke dag een uurtje op pad!”

Tamara de Weijer, huisarts
Kijk voor meer informatie op www.doktertamara.nl.

Heeft u ook een vraag op het gebied van psyche, gezondheid, geld, computers of huis en tuin? Onze experts zitten klaar. Mail naar redactie@blijtijds.nl.

Tekst: Lieneke van der Fluit