fbpx

Video van de dag: leeuw Christian ziet verzorgers na jaren terug

Een van onze favoriete video’s is die van leeuw Christian die zijn verzorgers na een jaar terugziet. Het zijn oude (iets minder scherpe) beelden, maar zeer zeker de moeite waard om te kijken. De omhelzing tussen mens en (wild) dier is prachtig.

Lees ook:
Grappige huisdieren die je laten lachen

Leeuw Christian ziet verzorgers na jaren terug

Er gaat nogal een verhaal schuil achter deze prachtige video. De leeuw werd namelijk in 1969 geboren in een dierentuin in Groot-Brittannië. Als welp werd hij in warenhuis Harrods in Londen verkocht aan John Rendall en Anthony ‘Ace’ Bourke. Leeuw Christian groeide echter zo snel en werd uiteraard te groot om te houden. Ze besloten aan twee natuurbeschermers te vragen of ze Christian konden plaatsten in het Kora National Park in Kenia. Gelukkig kon leeuw Christian zijn draai vinden in het national park. Hij was eerst immers tam en moest nu zijn plek zien te vinden in het wild. Dat is gelukkig allemaal goed gegaan.

Bekijk hier de video van de ontmoeting tussen leeuw Christian en zijn oude verzorgers.

Het verhaal van Christian komt terug in de documentaire (1971) ‘Christian – The Lion At World’s End‘ ook wel bekend als The Lion Who Thought He Was People.

Lees ook:
De 9 populairste én gezelligste huisdieren