fbpx

3 voordelen aan de zomertijd

zonlicht zomertijd

Dit weekend is het zo ver: de zomertijd gaat weer in. De klok mag dus een uurtje vóóruit gezet. Nu horen we je denken: lekker dan, wanneer we met z’n allen binnen zitten. Niet getreurd! Dit zijn 3 voordelen aan de zomertijd, quarantaine of geen quarantaine.

Lees ook:
19 redenen waarom we blij zijn dat het lente is

3 voordelen van de zomertijd

zomertijd blij

1. De lamp hoeft pas later aan

Het grootste probleem met de hele dag binnen zitten is dat je afhankelijk bent van kunstmatig licht. Totdat je een lichtbron maakt van onze grootste (gratis) energieopwekker: de zon. Bouw jouw werkruimte dus vlak bij een raam. Heb je een donker huis of weinig ramen? Werk dan met spiegels, waarmee je een ruimte groter en lichter kunt maken. Met dat ene uurtje extra kunnen die tl-buizen in je hobby-atelier of die warme kamerlamp net wat langer uitblijven. Je zult merken dat je met meer natuurlijk daglicht veel meer concentratie en energie ervaart tijdens het werken.

2. Langer zon in je achtertuin

Ben jij gezegend met een tuin gericht op het zuiden of op het westen? Dan kun jij ’s avonds een uurtje langer genieten van de zon. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de mensen met een balkon. En dat wordt naarmate de lente vordert alleen maar langer. O, en vergeet niet een klodder zonnebrand over je neus uit te smeren. Happy Quarantine! 

3. Na je thuiswerkdag nog even bewegen

Een langere avond betekent ook een uur langer gelegenheid te bewegen. Na je thuiswerkdag even lekker die benen strekken in de frisse buitenlucht, zorgt ervoor dat je weer even wat endorfine en vitamine D aanmaakt. Deze twee stoffen verbeteren je humeur, helpen je met het reguleren van je immuunsysteem en voorkomen ontstekingen.

Lees ook:
Vitamine D in de winter: zo zit het