fbpx

3x snelle, simpele en gezonde tussendoortjes met havermout

havermout 1

Havermout is het ideale ingrediënt voor een tussendoortje: door de langzame koolhydraten houd je lang een verzadigd gevoel. 3x een makkelijk recept om er snel een gezond tussendoortje mee te maken.

Lees ook:
7x waarom havermout zo goed voor je is

1. Smoothie met havermout

Deze heerlijke vruchtensmoothie maak je in no-time klaar, lest je dorst en geeft je lang een verzadigd gevoel.

Dit heb je nodig voor 1 smoothie:
200 ml (plantaardige) melk
Handje blauwe bessen (vers of uit de vriezer)
Halve banaan
2 eetlepels havermout

Stop alle ingrediënten in de blender en mix totdat je een egale massa hebt. Als je de smoothie te dik vindt, kun je er nog wat melk aan toevoegen. Voeg een kneepje honing toe als je het geheel niet zoet genoeg vindt. En heb je geen blauwe bessen in huis, gebruik dan ander fruit dat je lekker vindt. Bevalt de smoothie? Je kunt eindeloos variëren met smoothies en havermout.

2. Koekjes met havermout en banaan

Een makkelijk recept voor koekjes zonder suiker, waar je naar smaak aan toe kunt voegen wat jij lekker vindt.

Dit heb je nodig voor voor 12 koekjes:
300 gram rijpe banaan (gepeld)
100 gram havermout
20 gram ongezouten, ongebrande noten
20 gram rozijnen
20 gram pure chocolade (minimaal 72% cacao)
Eventueel kaneel of koekkruiden, zaden, pitten, sinaasappelschil of gedroogd fruit

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen fijn en meng met de havermout. Hak de noten en chocolade in grove stukken. Voeg de noten en de helft van de rozijnen toe aan het mengsel. Maak hier 12 koekjes van en leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Strooi hier de overgebleven rozijnen en stukjes chocolade overheen. Druk de koekjes plat met een lepel en zet ze 20 minuten in de oven.

havermout 2

3. Mueslirepen met havermout, banaan en noten

Deze mueslirepen zijn niet alleen makkelijk te maken, ze zijn ook makkelijk mee te nemen in je tas. Een gezond tussendoortje voor onderweg!

Dit heb je nodig voor de repen:
1 rijpe banaan
snufje kaneel
kneepje honing
1 eetlepel citroensap
75 gr havermout
40 gr cranberries, grof gehakt
40 gr pecannoten, grof gehakt

Verwarm de oven op 180 graden. Maal de banaan, de kaneel en het citroensap fijn in een keukenmachine. Voeg hier de noten, cranberries en honing aan toe. Schep de havermout erdoorheen. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm druk het geheel wat plat. Bak het mengsel zo’n 30 minuten in de oven, snijd het in stukken als het nog warm is en laat daarna helemaal afkoelen.

Lees ook:
7x waarom havermout zo goed voor je is