fbpx

5 tips om die (quarantaine) kilo’s te lijf te gaan

kilo quarantaine

Ben jij al bekend met quarantainekilo’s? Onderzoek wijst uit dat veel mensen ongezonder zijn gaan eten sinds de corona-uitbraak. Uit verveling, door gebrek aan regelmaat of voor troost. Met deze handige tips voorkom je dat de kilo’s er aan vliegen.

Lees ook:
5x gezonde tussendoortjes

Tips om de quarantainekilo’s te lijf te gaan

quarantaine kilos

Begin met een goed ontbijt

Het thuiswerken zorgt voor een andere indeling van onze agenda’s. We mogen onze dag zelf indelen en er is geen baas die checkt of je wel precies om 8.00 uur naast je bed stond. Het is verleidelijk om iets langer in bed te blijven liggen en het ontbijt over te slaan of uit te stellen. Het is lastig om gezond te blijven eten als de structuur wegvalt. Probeer daarom in ieder geval de dag te beginnen met een goed ontbijt en neem daar de tijd voor. Rustig eten zorgt dat je een voldaan gevoel hebt en je minder snel weer trek krijgt.

Een goede planning is het halve werk

Gezond eten begint met een goede planning. Probeer dus je ontbijt, lunch en avondmaaltijd in te plannen. Als je je lunch gaat uitstellen, ga je sneller snaaien. Bedenk bijvoorbeeld op welke dag je een salade maakt en zorg dat je de ingrediënten in huis hebt. Hetzelfde geldt voor de avondmaaltijd.

Bedenk vooraf je tussendoortjes

De eeuwige strijd: tussendoortjes. Tijdens de middagdip grijp je al gauw naar een koekje (of twee) bij de koffie. Maar er zijn ook andere tussendoortjes die je energie geven en een stuk verantwoorder zijn. Dit zijn onze vijf favorieten.

Drink voldoende water

Op je werk was het loopje naar het koffieapparaat het moment om je benen te strekken en even een praatje te maken met je collega. Maar nu we naar onze eigen bekende keuken moeten lopen, vergeten we genoeg te drinken. Van te weinig drinken kun je tussendoor trek krijgen. Drink daarom voldoende. Zet een glas of fles bij de kraan of bij je werkplek, of zet een pot thee in plaats van een mok.

Maak een boodschappenlijstje

Zeker nu we vaker voor meerdere dagen boodschappen doen, is het verleidelijk om ook langs het ongezonde schap te lopen. Doe het niet. Want als het er eenmaal is, moet het op. Maak als je thuis bent een boodschappenlijstje en houd je daar aan. Een tip voor je lijstje: rangschik je boodschappen op volgorde van welke producten je eerst tegenkomt in de supermarkt. Zo voorkom je kettingbotsingen met de winkelwagens.

Lees ook:
Dit gebeurt er als je elke dag water met citroen drinkt