fbpx

8x gezondheids voordelen van bleekselderijsap

Eeuwig jong en jeugdig blijven, dat is een onrealistisch streven. Toch zou je met het drinken van verse bleekselderijsap het een en ander kunnen bereiken. Op naar een gezondere en fitte versie van onszelf met onze favoriete boerengroente.

Lees ook:
Ontbijten met een smoothie

Begin je dag met bleekselderijsap

Bleekselderij zit bomvol vitaminen (A, B1, B2, B6, B11, K & C) en mineralen (kalium, calcium, fosfor, magnesium, koper en zink). Toch zitten deze voedingsstoffen ook in andere groene groenten als boerenkool, spruitjes, spinazie en broccoli. Maar waarom zijn de gezondheidsvoordelen van specifiek bleekselderijsap dan zo uniek en bijzonder?

8 gezondheidsvoordelen van bleekselderijsap

  1. In bleekselderijsap zitten flavonoïden: luteoline en apigenine. Flavonoïden zijn natuurlijke bestanddelen van planten. Ze hebben een antioxidant werking, en geven de felgroene kleur aan bleekselderij. Luteoline remt de groei van kankercellen, met name in de alvleesklier. Apigenine blijkt effectief te zijn bij borstkanker.
  2. De Amerikaanse Anthony William heeft al duizenden mensen geholpen met de bleekselderijkuur en volgens hem zitten er ‘sodium cluster salts‘ in bleekselderijsap die virussen en bacteriën zouden verzwakken en doden. Perfect dus als je vaker kampt met een lage weerstand. 
  3. Bleekselderijsap werkt alkalisch. Dat betekent dat het sap sterk ‘basisch’ is, waardoor het zorgt voor een betere zuur-base-evenwicht in je bloed. In een verzuurd lichaam zouden eerder ziektes en klachten zoals hoofdpijn, gewrichtspijn, huidproblemen en vermoeidheid kunnen ontstaan.
  4. Daarnaast helpt de bleekselderijsap om je lichaam te ontgiften. Het bevordert de afgifte van water door de nieren, waardoor gifstoffen sneller je lichaam verlaten. De sodium cluster salts (lees puntje 2) zouden gifstoffen, zware metalen en afvalstoffen aan zich binden. De mineraalzouten trekken deze schadelijke stoffen uit je lever en voeren het af. Hierdoor ontgift je lichaam. 
  5. Bleekselderijsap bevat veel vitamine en mineralen die goed zijn voor je maag en darmen. Als je bleekselderij voor langere tijd drinkt dan versterkt je maagzuur waardoor je minder last hebt van brandend maagzuur en zou je darmflora aanzienlijk verbeteren.
  6. De aanwezige stof apigenine in bleekselderij helpt bij de werking van maag en darmen: zo zou het stofje ontstekingen tegengaan in de maag en tegen maagkanker en de gezonde bacteriën in je darmen (darmflora) voeden. Ook zou bleekselderij de darmen reinigen van rottende proteïne en vetten die vastkleven aan de darmwand. Hoe beter je darmflora is, hoe minder last je hebt van een opgeblazen buik of maagklachten.
  7. Bleekselderijsap bevat een rijke hoeveelheid aan magnesium, een mineraal dat een ontspannend effect heeft op je spieren en een kalmerend effect heeft op je zenuwstelsel. Magnesium helpt ook om beter in slaap te vallen, dus als je slaapproblemen hebt kun je een sapkuur proberen. Ook versterken de sodium cluster salts je bijnieren. Dit is goed als je overspannen bent of tegen een burn out aan zit.
  8. Door dagelijks bleekselderijsap te drinken, zou ook je huid verbeteren. Zo helpt vitamine K de huid stevig en elastisch te houden. Vitamine A, B en C dragen ook bij aan een stralende huid. Een andere reden dat je een betere huid krijgt is omdat de sap ontgift. Vaak ontstaan huidproblemen door te veel gifstoffen in je lichaam. Bleekselderijsap ruimt deze op, waardoor je huid tot rust kan komen. In het begin kan je huid overigens wel even exploderen, omdat je heel veel afvalstoffen afvoert via de huid. Na een paar weken stabiliseert dit, en krijg je er een betere huid voor terug. 

Lees ook:
Vitamine D in de winter: zo zit het