fbpx

Deze gymoefeningen doe je makkelijk vanuit je eigen huis

gymnastiekoefeningen thuis 1

Ben je niet zo’n fan van de sportschool, maar zou je wel willen fitnessen? Haal je eigen matje in huis en stel je eigen work-out samen met deze makkelijke gymoefeningen.

Lees ook:
Gezichtsyoga: gezichtsgymnastiek tegen rimpels!

Gymoefeningen

1. Sit-ups

Een van de meest geschikte gymoefeningen om je buikspieren te trainen. Ga plat op je rug liggen op een matje – of in elk geval op een stevige ondergrond. Plaats je benen in een hoek van 90 graden, je handen bij je oren en beweeg rustig met je hoofd naar je knieën. Als je ellebogen ongeveer je knieën raken, ga je weer rustig omlaag. Als je dit een aantal minuten doet, zal je voelen dat je buikspieren flink aan het werk zijn.

2. Planken

Nee, met planken bedoelen we niet de internetrage van een paar jaar geleden; bij deze gymoefening moet je wel méér doen dan alleen zo stijf als een plank op de grond gaan liggen. Eerst ga je op je buik liggen, met je ellebogen onder je schouders en je tenen op de vloer. Vervolgens druk je je lichaam op en vorm je een zo recht mogelijke plank. Dit probeer je een tijdlang vol te houden. Voer je deze oefening goed uit, dan train en verstevig je bijna je hele lichaam.

gymnastiekoefeningen thuis 2

3. Beenlift

Met deze gymoefening pak je je benen en buikspieren aan. Ga op je rug op je matje liggen en houd je armen langs je lichaam. Houd je benen gestrekt en til ze een klein stukje van de grond. Breng ze dan een flink stuk omhoog, houd ze daar 2 seconden en laat ze zakken tot net boven de grond. Wacht weer 2 seconden en begin dan weer opnieuw en herhaal de oefening.

4. Squats

Een prima gymoefening om sterke benen en billen te krijgen én calorieën te verbranden. Ga staan met je benen op schouderbreedte. Steek je armen gestrekt vooruit, hou je rug een klein beetje hol en zak langzaam door je knieën. Span je spieren aan en blijf even stilstaan op het moment dat je dijen horizontaal staan. Hou dit 1 seconde vast, ga versneld omhoog en herhaal.

5. Armen trainen met gewichtjes

Heb je gewichtjes in huis? Top. Heb je ze niet, vul dan twee kleine flesjes met water; maak ze zo zwaar als je zelf wilt. Neem er in elke hand een en ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte. Houd je armen langs je lichaam en hef ze dan langs de zijkant omhoog tot ze op schouderhoogte zijn. Dan houd je ze even stil. Vervolgens hef je de gewichtjes boven je hoofd, met je armen op schouderbreedte uit elkaar. Laat je armen opnieuw zakken en ga terug naar de startpositie. Herhaal.

Er zijn nog veel meer makkelijke gymoefeningen online te vinden. Belangrijk is dat je ze volgens een schema uitvoert dat voor jou haalbaar is. Werkt deze manier niet voor jou? Doe dan mee met een les op video.

Lees ook:
Gezichtsyoga: gezichtsgymnastiek tegen rimpels!