fbpx

Gezichtsyoga: gezichtsgymnastiek tegen rimpels!

gezichtsyoga oefeningen

Erger jij je ook altijd zo aan die onderkin of kraaienpootjes? Helaas hoort het krijgen van rimpels bij het ouder worden. Maar daar kún je iets aan doen, zonder dat er enige vorm van plastische chirurgie aan te pas komt: gezichtsyoga! Gym je gezicht drie tot vijf jaar jonger… Hoe? Lees verder!

Lees ook:
5 redenen om aan yoga te doen

Gezichtsyoga

Gymnastiek tegen rimpels

Zo normaal als in de sportschool je buik-, bil- en beenspieren te trainen is, zo ongewoon is een workout voor de spieren in je gezicht. Zonder dat we het doorhebben spannen we soms bepaalde spieren in ons gezicht te veel aan en ontspannen we ze te weinig. Hoe en hoeveel je de spieren in je gezicht aanspant, heeft niet alleen effect op rimpelvorming, maar kan ook hoofdpijn of slaapproblemen veroorzaken. Door gezichtsyoga worden de spieren in je gezicht steviger, kun je ze beter ontspannen en wordt je gezicht beter doorbloed. Het werkt als natuurlijke botox.

Gezichtsyoga doe je zo

In deze video legt Monique van Total Beauty uit hoe je gezichtsyoga uitvoert. Ze demonstreert bepaalde oefeningen die je doet met je gezicht waardoor je huid strakker, je rimpels doet verminderen, de doorbloeding stimuleert en het werkt ook tegen stress en hoofdpijn. Je hoeft alleen maar de letters ‘AOUIX’ te onthouden. Wil je duidelijk resultaat zien? Voer deze oefeningen dan elke ochtend (of een aantal keer in de week) consequent uit:

Lees ook:
Zo krijg je een sterke rug