fbpx

Groentebarbecue: 3x meer groen op de grill

groentebarbecue grill

BBQ’en met een feel good factor, dat klinkt aantrekkelijk. Hoe je dit doet? Met een groentebarbecue! Dit is hét seizoen om je groene voornemens in praktijk te brengen. De mannen kunnen gewoon achter die braai blijven staan, want de bereiding is supersimpel en het resultaat gezond én lekker: win-win!

Lees ook:
Zo slaagt je barbecue wél: kies je kooltjes

Groentebarbecue

groentebarbecue groenten

Pakketjes op de BBQ

… Alleen dan niet verpakt in aluminiumfolie, maar in bananenblad. De zachte, aromatische smaak van banaan wordt door het blad afgegeven en vermengd met het eten in het pakketje. De inhoud wordt gestoomd waardoor er geen belangrijke voedingstoffen verloren gaan en alle smaken heerlijk in elkaar overlopen. Piepers of rijst zijn favoriet om in te pakken. Één klein minpuntje aan bananenbladeren is dat ze een beetje poreus zijn. Let dus op met sauzen die door het bananenblad heen vloeien. Ga je toch voor een combinatie met vis? Bekijk dan de vispapillot!

Hotdogs van winterpeen

Hotdog-style: een worstje in een boordje, maar dan van… winterpeen! Minstens net zo lekker als het origineel. Bereid een marinade van ketjap, azijn, gesnipperde knoflook en paprikapoeder. Kook de winterpenen in 10 minuten in kokend water met wat zout beetgaar en leg ze in de marinade. Laat een nachtje marineren. De volgende dag bak je de winterpenen 5 minuten in de pan. Hierna leg je ze gehalveerd tussen een wit bolletje en top je het broodje af met mosterd, curry, gesnipperde augurk en de gedroogde uitjes. 

Regenboogspiesen

Al was het alleen al omdat ze je barbecue meer kleur geven. Groene courgette en avocado, rode tomaten, oranje wortels of zoete aardappels en gele mais: alle kleuren van de regenboog kun je kwijt op het rooster. Rijg de blokjes groenten aan een metalen spies tot deze vol zitten. Bestrijk met olijfolie en rooster 20 minuten op de barbecue tot de groenten mooi gekleurd zijn. Keer de spiesen regelmatig zodat alle kanten gelijkmatig gaar worden. Top de gegrilde spiesen af met kruiden als koriander, paprikapoeder of zeezout. En nu… Smullen maar!

Lees ook:
Zomerse inhaalslag? 3x pannenkoeken met zomerfruit