fbpx

Zomerse inhaalslag? 3x pannenkoeken met zomerfruit

pannenkoeken zomerfruit

De beste zomer is die van 2021 niet. Om er toch een feestje van te maken geeft Blijtijds de leukste inspiratie voor pannenkoeken met zomerfruit. Een feestje op je bord! Bak de pannenkoeken volgens bekend recept en voeg daar deze bijzondere ingrediënten aan toe.

Lees ook:
6x een pannenkoekenhuis in een mooie omgeving

pannenkoeken

Pannenkoeken met perzik en vijg

Met wilde perziken of vijgen kun je van een pannenkoek een exotisch feestje maken. Voeg als topping een dot slagroom en een bolletje kokos toe, zodat de smaken langzaam versmelten op de warme koek. Snijd de perzik in schijfjes en grill deze kort op de barbecue. Snijd de vijgen in twee en serveer het fruit met feta, honing of pannenkoekenstroop en bresaola. 

Dit heb je nodig voor 6 à 8 pannenkoeken

  • 3 vijgen
  • 3 perziken
  • 300 g feta
  • 80 sneetjes bresaola

Pannenkoeken met ricotta en kruisbessen

Kruisbessen hebben een friszure smaak. Hierdoor combineert dit nostalgische fruit goed met ricotta, een zachte Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk. Voeg er blaadjes munt en een zoete (alcoholische) dressing zoals honinglikeur of balsamico aan toe.

Dit heb je nodig voor 6 à 8 pannenkoeken:

  • 250 gram ricotta
  • 200 gram kruisbessen
  • 4 takjes verse munt
  • 2 takje citroenmelisse
  • 4 eetlepels honing(likeur) of balsamico

Pannenkoeken met Griekse yoghurt en bosvruchtencompote

Ambachtelijk staat wat ons betreft altijd boven kant-en-klaar. De bosvruchtencompote maak je gemakkelijk zelf. Doe de bevroren bosvruchten in een pannetje en verwarm een paar minuten op laag vuur tot de vruchten iets uit elkaar vallen. De dikke structuur van de compote in combinatie met de frisheid van de Griekse yoghurt, zorgt voor een bijzondere sensatie. En als laatste ga je los met poedersuiker!

Dit heb je nodig voor 6 à 8 pannenkoeken:

  • 600 gram Griekse yoghurt
  • 400 gram bosvruchten

Eet smakelijk!

Lees ook:
Zo lukken je pannenkoeken altijd