fbpx

Met deze huishoudelijke klusjes verbrand je calorieën!

huishouden en calorieën verbranden

Pak jij ook regelmatig met frisse tegenzin de stofzuiger uit de kast? Hoe vervelend huishoudelijke klusjes ook kunnen zijn, je verbrandt er wel calorieën mee. Met deze activiteiten maak je er een heuse work-out van.

Lees ook:
Overtollige kilo’s? 5 trucjes om ervan af te komen

Verbrand die calorieën!

Tja, die wc moet nou eenmaal schoongemaakt worden, en het stof waait ook niet vanzelf weg. Dus áls het dan moet gebeuren, bedenk dan dat je calorieën mee verbrandt met het doen van huishoudelijke klusjes. Zéker als je het in een hoog tempo doet en het er flink warm van krijgt: reken maar dat je dan eigenlijk heel sportief bezig bent! Het resultaat: een schoon huis, een tevreden mens (want van een schoon huis word je best blij, toch?) én kosten bespaard (want er is geen hulp in de huishouding aan te pas gekomen).

Zware emmers

In het lijstje hieronder zie je hoeveel calorieën je per klus verbrandt. Gemiddeld natuurlijk, want het hangt ook samen met je gewicht: hoe meer je weegt, hoe meer calorieën je verbrandt. Je kunt het poetsen nog wat intensiever maken door een rondje extra door je huis te sjouwen met zware emmers met sop en een paar keer extra de trap op en neer te rennen. Tip: zet er een opzwepend muziekje bij op om je tempo te verhogen.

huishouden en calorieën verbranden

Klussen en het aantal calorieën dat je er per uur mee verbrandt:

Badkamer poetsen: 400
Vloer dweilen: 312
Ramen lappen : 300
Boodschappen doen: 275 (sjouwen met zware tassen!)
Stofzuigen: 250
Afwassen: 160
Afstoffen: 170
Strijken: 137
Bed verschonen: 136
Koken: 136

Ter vergelijking: een appel bevat 60 calorieën. Die verbrand je dus met een half uurtje koken. Om een gevulde koek te verbranden moet je een uur stofzuigen.

Sporten

Hoe verhoudt het bovenstaande lijstje zich nou tot sporten en andere manieren van bewegen? Met fitness verbrand je zo’n 250 tot 350 calorieën per uur, met baantjes trekken in het zwembad wel 500. Ook met wandelen (260 per uur), fietsen (330 bij een rustig tempo) en hardlopen (650) verbrand je aardig wat. Een uitgebreide lijst per sport vind je hier.

Lees ook:
Overtollige kilo’s? 5 trucjes om ervan af te komen