fbpx

Overtollige kilo’s? 5 trucjes om er van af te komen

trucs vet

We verzamelen allerlei manieren om met gezond eten bezig te zijn. We weten dat we beter volkoren in plaats van wit brood kunnen eten en dat we beter een glas water kunnen drinken in plaats van je te hydrateren met suikerdrankjes. Maar wat kunnen we nog meer doen om die overtollige kilo’s te lijf te gaan? Vijf simpele trucjes.

Lees ook:
Afvallen zonder dieet? Dat kan!

5 trucjes om van je overtollige kilo’s af te komen:

overtollig vet

1. Eet heet

Als je je eten bereidt met pepers, wordt de vetverbranding geactiveerd en je insulineproductie verbeterd. Door de capsaïcine die in pepers zit, krijg je sneller een verzadigd en ‘vol’ gevoel dat helpt om je snacktrek te verminderen. Maar pas op: te veel hete peper kan irritatie van de maag en een branderig gevoel veroorzaken.

2. Vervang plastic voor porselein of karton

Die plastic wegwerpbekers die je in de koffiecorner op je werk vindt of de kant-en-klaar verpakte salades, kunnen invloed hebben op ons gewicht. Het plastic zou in kleine hoeveelheden met het voedsel mee ons lichaam in komen en heel wat lichaamsprocessen slechter laten verlopen. Dus als je de keuze hebt om voor kartonnen verpakkingen of versproducten te gaan, kies dan altijd daar voor!

3. Douche koud voor overtollige kilo’s

We hebben ons verbrandingssysteem lui gemaakt door het ons zo aangenaam mogelijk te maken: warm douchen is daar een voorbeeld van. Terug naar hoe het vroeger was door dagelijks die koude douche te trotseren, maakt ons oersterk. Als je jezelf regelmatig aan kortdurende kou blootstelt, krijg je meer bruin vet. Bruin vet is actief vet die de energie in je lichaam omzet in warmte. Hierdoor word je energieker en slanker!

4. Slaap met minder kleding

Zo’n zelfde trucje dat te maken heeft met temperatuurregulering, is het slapen met minder kleding. Als je lichaam het ’s nachts een beetje kouder heeft, verbrandt het automatisch calorieën omdat je zo harder moet werken om je lichaam weer warm te krijgen. So, let’s go naked!

5. Ruim de vaatwasser in en uit

Een hekel aan dit klusje? Niet meer als je weet dat het je minstens 100 calorieën oplevert. Die soort van Grease-beweging om van de vaatwasser de dinerborden op de juiste plank in je keukenkast in terug te zetten – en dan keer tien – is een onderschatte workout. Heb je geen vaatwasser maar doe je de vaat nog met de hand? Dan verbrand je het dubbele. Top!

Lees ook:
In kleine stapjes gezonder eten met de Eetwissel