fbpx

Pindakaas: 5x hierom is het gezond om pindakaas te eten

pindakaas gezond

Ben je verslaafd aan pindakaas, maar voel je je toch een beetje schuldig als je je boterham weer volsmeert met het smeuïge goedje? Goed nieuws! Pindakaas is juist goed voor je en heeft allerlei gezondheidsvoordelen. 

100% pindakaas

Let op! Niet alle pindakaas-varianten zijn gezond. Wil je de gezondheidsvoordelen ervaren, kies dan voor een ongezoete pindakaas waar geen extra suiker aan toegevoegd is, zoals 100% Pindakaas of Notenpasta.

pindakaas smoothie

Boordevol vetten

Misschien schrikt de tussenkop je af, maar dat is nergens voor nodig. Het grootste deel van de vetten die in pindakaas zitten, is namelijk gezond: de vetten zijn onverzadigd en dragen bij aan een gezond hart en sterke spieren. 

Goed voor je darmen

Heb je wel eens last van je darmen? Ook dan is het goed om af en toe dit gezonde broodbeleg op je (volkoren) boterham te doen, want het zou namelijk darmklachten kunnen verminderen. Wanneer je last hebt van darmklachten, is het verstandig om vezelrijke voeding te eten. Voeg daarom gerust pindakaas toe aan een dieet voor blije darmen.

Pindakaas verlaagt je cholesterol

Het eten van ongezouten noten, waaronder pinda’s, verlaagt je cholesterol. Pindakaas is een slimme keuze, omdat daar vooral onverzadigde vetten in zitten. Zo verklein je automatisch de kans op hart- en vaatziekten.

Voor of na het sporten

Het is slim om pindakaas te eten voor óf na een sessie sporten, omdat 100 mg ervan wel 25 gram eiwitten bevat die goed zijn voor spieropbouw en -herstel. Doe een flinke lepel door je smoothie of smeer pindakaas rijkelijk op een cracker of rijstewafel.

Vol met vitaminen en mineralen

Vitamine E, B3, B6, magnesium, foliumzuur en koper. Daarnaast blijf je na het eten van pindakaas een vol gevoel houden, door de vele koolhydraten die er in zitten. Kortom, wees vooral niet bang om toe te geven aan je pindakaas-verslaving.

Lees ook:
5x anders ontbijten dan met een boterham met pindakaas