fbpx

Schurende bovenbenen: hoe kom je ervan af?

bovenbenen

Ken je dat? Het is mooi weer, dus trek je een leuk jurkje of rok aan. En dan begint het: het vervelende gevoel van je tegen elkaar aan schurende bovenbenen. Daar hebben veel vrouwen last van. Vijf tips om dit tegen te gaan.

Lees ook:
Vrede sluiten met je lichaam: zo accepteer je je lichaam

Tips tegen schurende bovenbenen

Kleding eronder

Draag iets onder je jurk dat de plekken die tegen elkaar schuren bedekt. Bij frisser weer is een legging ideaal, maar als het warm is wil je dat natuurlijk niet. Draag dan een boxershort met langere pijpjes. Bij veel grote winkels zijn naadloze broekjes met pijpjes te koop in allerlei dessins en kleuren. Ook zijn er sportbroekjes te koop met een strak binnenbroekje. Een strak zittend model werkt overigens beter dan een loszittend, let daar dus op. Andere opties: een lang shapewear broekje (houdt de boel ook meteen mooi strak), een afgeknipte panty (let op dat je die niet te kort afknipt!) of bandelettes. Dit zijn dijenbanden die zweet absorberen, waardoor je benen minder langs elkaar schuren en dus minder irriteren. Nadeel: de banden kunnen afzakken.

Poedertje

Doe talkpoeder of maispoeder op de schuurplekken. Deze poeders zijn vochtabsorberend en kunnen dus een prima oplossing zijn tegen schurende bovenbenen. Maar let op dat je er geen knoeiboel van maakt en klop alles goed uit voordat je je kleding aantrekt. Tip: breng het poeder aan op een plek waar het geen vervelende vlekken achter kan laten, zoals in de badkamer of de tuin.

Véél drinken tegen schurende bovenbenen

Het is altijd al belangrijk en in de zomer misschien nog wel meer: water drinken, en veel! Hierdoor blijft je vochthuishouding op peil en daalt je lichaamstemperatuur. En dus zweet je minder, waardoor je minder last zult hebben van dat vervelende gevoel van die schurende bovenbenen.

bovenbenen 2

BRRR…

Een andere manier om het zweten te verminderen is het nemen van koude douches. Ook verbetert het de doorbloeding van je huid en val je ermee af. En koud douchen heeft nog veel meer voordelen. Het is aan het begin echt even doorbijten, maar je zult merken dat het je met de dag makkelijker afgaat. Focus je tijdens het douchen op je ademhaling, dat zal je door de eerste, moeilijkste momenten heen helpen.

Invetten tegen schurende bovenbenen

Smeren, smeren, smeren. Houd je huid soepel en verzorg hem met een rijke crème. Een vet exemplaar brengt een beschermlaag aan op je huid, al is het de vraag voor hoelang. Wil je de delen van je been die tegen elkaar schuren echt goed vet houden, dan kun je vaseline of zelfs glijmiddel gebruiken. Daardoor wrijven je benen lange tijd soepel tegen elkaar aan.

Lees ook:
Vrede sluiten met je lichaam: zo accepteer je je lichaam