fbpx

Wondermiddel tegen verkoudheid

wondermiddel verkoudheid

Een wondermiddel tegen verkoudheid, bestaat dat? Verkoudheid komt nooit goed uit en als je dan toch geteisterd bent, dan ben je het liefst zo snel mogelijk van het gesnotter af. Met deze tips voorkom je dat je het hele assortiment tissues van de plaatselijke super hoeft op te kopen. Hatsjoe!

Lees ook:
Dit gebeurt er als je elke dag water met citroen drinkt

Probeer dit wondermiddel tegen verkoudheid

Thee van gember, citroen, honing

Om de symptomen van verkoudheid snel de das om te doen, drink je zelfgemaakte thee van gember, citroen en honing. Vul een mok met gekookt water en voeg een paar plakjes gember toe. Knijp er wat sap van een citroen in en laat de thee even afkoelen. Is de thee klaar om te drinken? Doe dan pas de honing erbij. Als je de honing toevoegt als het water net gekookt heeft, dan gaat de verzachtende werking verloren. De toegevoegde citroen bevat vitamine C, dat zorgt voor een boost voor je immuunsysteem. Gember heeft een reinigende werking. Als dat geen wondermiddel tegen verkoudheid is!

Kippensoep

Al eeuwenlang wordt kippensoep als grootmoeders tip genoemd bij griep en verkoudheid. Niet alleen oma’s kenden de geneeskrachtige werking, ook onderzoeker Stephen Rennard stelt dit vast. Hij ontdekte dat kippensoep de symptomen van infecties van de bovenste luchtwegen kan verlichten. Zelf genieten van een dampende kop soep tijdens deze koude dagen? Zorg er dan in ieder geval voor dat de soep kip, ui, zoete aardappelen, bleekselderij, wortels, pastinaak, raap, peterselie en peper en zout bevat. De onderzoeker kwam er tijdens zijn research achter dat kippensoep met deze ingrediënten een ontstekingsremmende werking zou kunnen hebben. Het is het proberen waard.

Voldoende slaap

Voor de hand liggend, maar waar. Voldoende slaap helpt je sneller bovenop die vervelende verkoudheid. Logisch ook, want we weten allemaal hoe we ons voelen als we de hele nacht hebben liggen woelen. Zorg als je verkouden bent extra goed voor je nachtrust. Dat betekent voor de meeste mensen minstens 7 á 8 uur slaap.

Frisse lucht

De buitenlucht doet goed. Nu de dagen steeds korter worden, zijn we allemaal vaker binnen. Toch is het belangrijk om genoeg frisse lucht te krijgen. Omdat het belangrijk is bij klachten thuis te blijven, zet je in de slaapkamer de ramen open en laat je dekbed luchten. Voorzie ook je bed iets vaker dan normaal van een schoon dekbed.

Lees ook?
Verkouden? Uitzieken!