fbpx

Zitten is het nieuwe roken: 5x zo kom je aan je stappen

meer stappen

De mens van nu zit meer dan dat hij in beweging is. Terwijl ons lichaam eigenlijk helemaal niet gemaakt is om veel te zitten. Zitten zou het nieuwe roken zijn. 5 tips om aan de 10.000 aanbevolen dagelijkse hoeveelheid stappen te komen.

Lees ook:
Hoe werkt een stappenteller?

Zo kom je aan je stappen

1. Maak een ommetje op werk

Blijf na de lunch niet zitten, maar maak een ommetje. Of plan deze rond de klok van vier uur, het befaamde inkakmoment. Lekker voor een frisse neus en daarna kun je weer met energie verder waar je gebleven was. Bovendien zorgt zonlicht voor de aanmaak van vitamine D in het lichaam. Met een wandelmaatje wordt het extra gezellig!

2. Pak wat vaker de trap 

Als je toch naar boven moet, waarom zou je dan niet meteen dat extra beetje lichaamsbeweging meepakken? Vervang je roltraproutine door de trap. Zo ben je meteen duurzaam bezig, want liften en roltrappen zijn enorme energievreters. 

Grappig feitje: er worden allerlei nudges ontworpen om mensen een duwtje in de goede richting te geven. Bijvoorbeeld de groene stickers in de vorm van voetstapjes die van jouw looproute naar de trap lopen. Als iets is voorgekauwd, hebben we sneller de neiging om dit te volgen.

3. Wandel rond terwijl je belt of je tanden poetst

De stresskippen onder ons doen het al van nature, maar van rondjes te lopen tijdens het bellen of het tandenpoetsen wordt onze stappenteller heel blij.

4. Gebruik het toilet op een andere verdieping

Of dat nou thuis is of op kantoor. Als je de mogelijkheid hebt, kies dan niet voor de dichtstbijzijnde pot. Grijp die bonuspunten op weg naar de wc: extra traplopen of dat sociale praatje maken met je collega bijvoorbeeld.

5. Parkeer je auto niet te dichtbij

Parkeer je auto wat verder en ga te voet naar je bestemming. Zo bespaar je waarschijnlijk ook nog op parkeerkosten in een dure zone.

Lees ook:
Ben jij fit? Gebruik deze checklist!