fbpx

Zo maak je water drinken leuk

watercocktail

We kunnen er niet omheen: water drinken is hartstikke goed voor je. Het ruimt niet alleen gifstoffen op in je lichaam. Ook krijg je er een stralende huid van. Toch blijft het lastig om de aanbevolen hoeveel van anderhalve liter water tot je te nemen. Hoe zorg je ervoor dat je wél genoeg water gaat drinken? Door het leuk te maken voor jezelf! Daarom delen wij drie nuttige tips met jou. 

Lees ook:
3x IJsblokjes met smaak maken

Maak je eigen watercocktail

Je leest het goed: een cocktail van water! Klinkt leuk toch? En binnen mum van tijd staat jouw zelfgemaakte watercocktail op tafel. Vul een grote kan met water en ijsblokjes en voeg hier verschillende kruiden, groenten of fruit aan toe. Probeer bijvoorbeeld eens de combinatie van munt, gember, komkommer, citroen en steranijs. Laat het even staan zodat de smaken zich goed kunnen verspreiden en schenk het in een mooi glas. Snijd een citroen in partjes en plaats deze op de rand van het glas en voeg er een rietje aan toe. Proost!

water cocktail

Zelf een waterijsje maken

Met de zomerse temperaturen in aantocht is het van belang om genoeg water te drinken. Wanneer je te weinig water drinkt bestaat de kans dat je lichaam uitdroogt en voel je je minder fit. Dat is niet de bedoeling! Maak het drinken van water leuk door je eigen waterijsje te maken. Kies een lekkere (suikervrije) siroop uit en meng dit met water. Snijd vervolgens fruit naar keuze in mooie plakjes en plaats deze tegen de rand van het ijsvormpje aan. Giet het siroop/watermengsel in de vorm totdat deze gevuld is en voeg tot slot nog een laatste plakje fruit toe. Stop de vormpjes in de vriezer en na een uur of vier heb je waterijsjes om van te smullen!

Pimp je waterkan

Tover een oude waterkan of karaf tevoorschijn en laat jouw creativiteit de vrije loop gaan. Haal je verfkwasten uit de kast en beschilder de karaf tot een fleurig exemplaar vol zonnebloemen. Of kies voor een leuke print met watermeloenen. Als je het even niet meer weet: Pinterest staat vol met zomerse inspiratie. Vul de beschilderde waterkan met water en voilà. Jij drinkt voortaan jouw water uit jouw eigen fleurige waterkan! 

Lees ook:
Fruitwater: 8 verfrissende recepten