fbpx

Drie fleurige lentebloeiers voor in je tuin

Krijg jij in het vroege voorjaar ook geen genoeg van alle bloesem om je heen? Haal die groene vingers maar tevoorschijn, want deze lentebloeiers zijn uitermate geschikt voor in jouw tuin.

Lentebloeiers in je tuin

Amandelboompje

Het amandelboompje (of: prunus triloba) is een geliefde tuinplant vanwege zijn vroege en rijke bloei met gevulde roze bloempjes. Hij wordt zo’n drie tot vier meter hoog en is daarom ook geschikt voor een kleinere tuin. Met veel zon in het voorjaar en kalkrijke grond, komt hij in maart al ruik in bloei te staan. Snoeien doe je na de bloei.

Tulpenboompje

Het tulpenboompje is bij anderen ook wel bekend als de beverboom of de magnolia. Deze prachtige witroze tot purperen bloemen stralen op en top lente uit. Een volgroeide struik kan wel een meter of twee in beslag nemen, maar wie weinig ruimte heeft kan ook kiezen voor een kleinblijvende soort als de stermagnolia.

Tranend hartje

Die verdrietige naam doet niks af aan hoe liefdevol de plant oogt én ruikt. De dicentra spectabilis begint te bloeien in het vroege voorjaar en haar hartvormige bloemetjes zijn felroze met afstekend wit. Naast de bekende roze is er ook een ‘Valentine’ en een witte variant. 

Tip: zet de plant in voedzame grond met veel compost en uit de middagzon.

Lees ook:
De vijf fijnste herfstbloeiers