fbpx

5x leuke activiteiten in en om het huis met Pasen

konijn pasen

Het wordt een andere Pasen als andere jaren. Een paar scenario’s: Brunchen op afstand, facetimen met familie en geen open dagen op 2e paasdag. Blijtijds tipt vijf activiteiten rondom huis, waarbij je toch nog het ultieme paasgevoel bereikt.

Lees ook:
5 gerechten voor een lekkere paasbrunch

Activiteiten met Pasen rondom huis:

pasen activiteiten

1. Versier een paastak

Ook al komt er dit jaar geen (of een schraal) familiegezelschap op bezoek, het is altijd leuk om je huis aan te kleden met paasaccesoires. Een paastak van een bos wilgentakken of krulhazelaar bijvoorbeeld. Het is de kunst om de paastak niet te vol te hangen met tirelantijnen, maar te decoreren met de juiste kleur en balans. Ga voor eieren in één, twee of hooguit drie complementerende kleuren, bijvoorbeeld: mintgroen, grijs en zwart-wit gestreept.

2. Steun een restaurant in de regio

In deze tijden kan de horeca wel een steuntje in de rug gebruiken. Heb je het geld er voor over en lijkt je ook wel eens heerlijk om minder lang in de keuken te staan? Ook in jouw omgeving staan er genoeg ondernemers te popelen om je te voorzien van een complete paasbrunch. Sapjes, warme broodjes, wraps, cakejes en andere lekkernijen hebben we al gespot op het web. Kijk snel of jouw favoriete restaurant hier ook aan meedoet! 

3. Start een nieuwe puzzel

Heb jij afgelopen tijd verschillende puzzels gelegd? Hoera! Puzzelen is namelijk enorm bevorderlijk voor je geheugen en je creativiteit. Omdat Pasen toch een feestelijke feestdag hoort te zijn, heb je een goed excuus om een nieuwe puzzel aan te schaffen waar je je het hele weekend mee kunt vermaken!

4. Schilderen op de keukentafel 

Vier je pasen met jouw gezin? Dan zorgt deze creatieve bezigheid gegarandeerd voor een middagje lachen. Je kunt deze activiteit zelfs op 1,5 meter uitvoeren. Schaf een papieren tafelrol aan leg deze over je keukentafel of schuif een paar tafels tegen elkaar voor een breder kleurvel. Ga allen bij één tafelpoot staan en maak samen één groot kunstwerk. Neem een gezamenlijk thema: ‘Pasen’ of een positieve fantasiewereld die wensen na de crisis. Zodra de verf opgedroogd is, kun je even later misschien wel dineren op deze vrolijke tafel.

5. Bewonder de natuur

Zolang het maar dichtbij huis is, is deze bezigheid nog altijd toegestaan: de natuur in! We worden omringd door de lente en je ziet letterlijk overal groei om je heen. Tel de knopjes aan de planten en bomen of ga op zoek naar een geschikte paastak (zie tip 1). Lekker bewegen, zuurstof en een groene omgeving zorgen voor een heerlijk geluksgevoel. 

Lees ook:
Paasknutselen voor beginners