fbpx

Van deze dingen gaat je huis lekker geuren

kruidnagel

Nu de zomer voorbij is, het weer grauwer wordt en het sneller donker is, vinden we het heerlijk om weer wat meer sfeer in ons huis aan te brengen. Kaarsjes, dekentjes… Maar ook een lekkere geur in huis kan een extra knus thuisgevoel creëren. Hoe je je huis zo lekker laat geuren? Wij geven je graag wat tips!

Lees ook:
Boekentips voor najaarsdagen

Het wellnessgevoel in huis met eucalyptus

Ben jij dol op een bezoekje aan de spa? Dan is dit een gouden tip voor je. Koop een bosje eucalyptus bij het tuincentrum en hang het vervolgens aan je douchekop. Zodra het hete water begint te stromen, gaat de eucalyptus zijn geur verspreiden. In eerste instantie in je badkamer, maar niet veel later zul je de geur ook in de rest van je huis tegenkomen

Gedroogde lavendel

Een hele makkelijke manier om een fijne geur in huis te verspreiden is het ophangen of wegleggen van gedroogde kruiden, bijvoorbeeld lavendel. Extra leuk aan deze tip is dat het niet alleen zorgt voor een fijne geur, maar het ziet er ook nog eens gezellig uit. Overigens is het ook een goed idee om dit op je nachtkastje naast je bed te leggen. Met lavendel is het heerlijk in slaap vallen!

Herfst in huis met dennenappels

Heb jij zin in een kneuterig herfstgevoel? Ga dan eens dennenappels rapen in het bos. Deze kun je vervolgens op een leuke schaal in je woonkamer leggen. Bijkomend voordeel: dennenappels geven een heerlijke bosgeur af. Win-win!

Kruidnagel

Nog een handig trucje om een fijne geur in huis te verspreiden is kruidnagel. En het is nog simpel ook: zet een pannetje op het vuur met wat water en kook hierin een handjevol kruidnagels. Deze geur waant je meteen in het gezellige wintergevoel!

Nog meer geuren in pannetjes…

Wat we hierboven omschreven met kruidnagel in een pannetje, kun je eigenlijk met nog veel meer producten doen om een lekkere geur in huis te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan sinaasappel of citroen. Daarmee weet je in elk geval zeker dat jouw huis weer lekker fris ruikt!

Lees ook:
Zeg het met bloemen, de betekenis van bloemen