fbpx

Alles dicht? Met deze tips heb je altijd wat te doen

Alles dicht

In Nederland is alles zo goed als dicht. We werken thuis, kinderen zijn thuis van school en we dienen onze fysieke contacten zoveel mogelijk te beperken. Wij tippen je een aantal leuke dingen om te doen zodat je je in ieder geval niet hoeft te vervelen.

Lees ook:
In quarantaine? Met deze 8 tips heb je altijd wat te doen

Alles dicht: een uitzonderlijke situatie

Maatregelen zoals deze, dat een land praktisch op slot gaat, zijn zeer zeldzaam. We kunnen er dan ook maar beter gehoor aan geven. En toegegeven: dat kan best saai zijn. Zeker als je gewend bent aan een weekindeling vol activiteiten als sporten, uit eten, een filmpje pakken etc. Wat kun je nog wel doen? De onderstaande zeven dingen!

7 x dit kun je nog doen nu Nederland dicht is

1. Boswandeling

Met stipt op nummer één: maak een lekkere boswandeling. Vooralsnog mogen de mensen die geen klachten hebben gewoon naar buiten. Dus trek de wandelschoenen aan en ga erop uit, frisse lucht opsnuiven, het hoofd leegmaken.

2. Een online cursus

Een cursus via Instagram of Facebook of een andere online community: voor de jongere generatie is dit alom bekend terrein, maar waarom zou jij het niet eens proberen? Volg bijvoorbeeld online pilates lessen of een tekenklasje. Als ze al niet gratis zijn, dan steun je op deze manier ook nog de kleine ondernemer die zonder meer de gevolgen van deze crisis voelt.

3. Een goed gesprek

Er wordt beweerd dat het aantal scheidingen in China met rap tempo is toegenomen na de verplichte quarantaine. Voorkom dat en grijp dit moment aan voor een (h)eerlijk gesprek met je partner of kinderen. Van die gesprekken waar je vaak in het dagelijks leven niet aan toe komt. Online zijn veel leuke gespreksstarters te vinden voor wie dat niet zo makkelijk vindt.

alles dicht 2

4. Vogels spotten

Een activiteit waar weinig voor nodig is, behalve een lekkere stoel en uitzicht naar buiten (naar buiten gaan is natuurlijk ook een optie). Hier vind je allerlei tips en tricks voor de beginnende vogelkijker. Heb jij de rust om ze te spotten?

5. Iemand helpen

Er komen al veel initiatieven voorbij op sociale media en misschien is het ook wat voor jou: mensen helpen die vanwege Corona niet in staat zijn om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Ook zijn veel mensen gebaat bij oppas aan huis, zodat het werk door kan gaan. Ben je gek op kinderen? Dan kun je je ook nog aanbieden om te ondersteunen in het thuisonderwijs.

6. Uitwaaien op het strand

Niks zo kalmerend en relativerend als de zee. Voor wie het niet erg vindt om in de auto te stappen (of op de fiets als je dichterbij woont) is het lekker om naar zee te rijden voor een fijne strandwandeling. Thermoskan met warme drankjes mee, een picknickkleed en wat lekkers. Ben je even lekker onder de pannen.

7. Ontdek een stad

Steden zitten boordevol verrassingen en om die te zien hoef je lang niet altijd naar een museum. Utrecht bijvoorbeeld, kent tal van hofjes waar je uren doorheen kunt dwalen. En wat dacht je van Amsterdam, de stad die anders zo overbevolkt is? Hoe zou het zijn om daar eens op je dode gemak doorheen te wandelen en écht te kunnen rondkijken?

Lees ook:
Deze video over het coronavirus wil je niet missen