fbpx

In quarantaine? Met deze 8 tips heb je altijd wat te doen

quarantaine

Gevangen in een gouden kooi, zo voelt het wellicht als je in quarantaine zit. Misschien haal je zo nu en dan nog even een frisse neus en doe je een blokje om, maar verder is het toch vooral binnenshuis waar je het vertier mag zoeken. Blijtijds heeft een aantal tips waarmee jij je kunt vermaken.

Lees ook:
7 ontspannende hobby’s waar je rustig van wordt

Quarantaine, het is niet voor niets

We zitten momenteel massaal thuis, jong en oud, ziek en gezond. En daar waar dat voor sommige mensen helemaal geen straf is, is het voor de mensen die in quarantaine zitten soms een stuk lastiger. Want wie in quarantaine zit mág niet meer de deur uit en mag geen nieuwe sociale contacten opdoen. Een benauwend gevoel.

Maak een dagplanning

Om ervoor te zorgen dat je niet moedeloos raakt van het binnen zijn is het slim om voor jezelf een dagplanning te maken. Een beetje ritme is goed voor iedereen. Neem daar vooral onderstaande tips in op, zodat je het nuttige met het aangename kunt combineren.

8 x dit kun je doen als je in quarantaine zit

1.Yoga

Van stilzitten wordt niemand gezonder. Probeer eens dagelijks een online yogasessie te volgen, of een meditatie te doen. Zodat je (nog beter) leert voelen hoe het met je gesteld is en tegelijk je lijf een beetje soepel houdt.

2.Voorjaarsschoonmaak

Oké: niet iedereen wordt vrolijk van dit idee. Toch is een quarantaine het ideale moment om dag voor dag een deel van je huis onder handen te nemen. Zoek kledingkasten uit, sop de keuken grondig, maak je huis helemaal klaar voor het voorjaar. Dat ruimt letterlijk én figuurlijk op.

3. Recepten testen

Eten moeten we allemaal. Hou jij van koken? Grijp die kans en ga de keuken in om je favoriete recepten stuk voor stuk te testen. Ook leuk: ga de uitdaging met jezelf aan om met beperkte middelen te koken. Handig als de supermarkten leeggehamsterd zijn.

4. Een goede serie kijken

Dit is natuurlijk een open deur en waarschijnlijk draaien streamingsdiensten overuren. In quarantaine zitten betekent zeeën van tijd om series te kijken. Tip: wissel het wel af met andere activiteiten.

5. Schilderen

In het verlengde van de voorjaarsschoonmaak: schilder een leuk wandje in je huis. Schilderen is een rustgevende activiteit die leuk resultaat oplevert. Verf bestel je online, of je stuurt er iemand op uit om een gezellig kleurtje voor je uit te zoeken.

quarantaine

6. Administratie

Nog zo’n nuttige taak: de administratie bijwerken. We mogen weer inkomstenbelasting gaan doen, in voorbereiding daarop kun je de boel vast op orde brengen. En zo kun je vast nog wel wat administratieve klusjes voor jezelf verzinnen. Niet voor iedereen even leuk, wel belangrijk. Dus waarom het moment niet gebruiken?

7. Schrijven

Komen de muren op je af? Of gaat er van alles door je hoofd? Ga eens lekker schrijven. Een tip is om dagelijks een kwartiertje te nemen om te gaan zitten en simpelweg te starten met schrijven. Het hoeft nergens over te gaan, er hoeft geen logica te zijn. Dat noemt men intuïtief schrijven, dit schept ruimte en orde in je hoofd.

8. Tuinieren

De weergoden zijn ons goed gezind en als we voorlopig toch nog thuis zijn is het best fijn als de tuin op orde is! Dus wat let je: trek je oude kleren aan en ga schoffelen, onkruid wieden en blaadjes rapen.

Lees ook:
Bacteriën in je huis: hier zitten de meeste ziekteverwekkers