fbpx

Boeken: deze 5 mag je dit najaar niet missen

lezen 1

Ben je toe aan nieuw leesvoer? Er zijn weer prachtige boeken verschenen, van romans uit binnen- en buitenland tot het eerste deel van een Spaanse bestseller. 5x boeken die je niet wilt missen.

Lees ook:
Favoriete voorleesboeken van drie BN’ers

Arthur Japin – Mrs. Degas

De nieuwste roman van Arthur Japin speelt zich grotendeels af in het Parijs van 1912. We volgen de schilder Edgar Degas, die inmiddels een oude, blinde mopperkont is geworden. Een jonge vrouw duikt op in zijn leven. Ze helpt hem zijn archieven te ordenen, maar is niet wie zij beweert te zijn. Haar aanwezigheid wakkert bij Degas zijn herinneringen aan van zijn grote liefde: zijn Amerikaanse nichtje Estelle uit New Orleans, die hij daar schilderde.

Corina Bomann – Mathilda’s geheim

Veel liefhebbers van de boeken van Lucinda Riley en Santa Montefiore hebben ook De vrouwen van de Leeuwenhof gelezen. Mathilda’s geheim is het tweede deel van de trilogie en gaat over het weesmeisje Mathilda, die op zoek gaat naar haar herkomst. Ze belandt in het prachtige landgoed de Leeuwenhof, maar dan zorgt de Tweede Wereldoorlog voor totale ontwrichting. Mathilda moet nieuwe wegen inslaan op zoek naar geluk.

lezen 2

Eva García Sáenz de Urturi – De stilte van de witte stad

Een andere trilogie is geschreven door de Spaanse Eva García Sáenz de Urturi. Het eerste deel hiervan, De stilte van de witte stad, kwam online uit en werd een bestseller in haar land. Een archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden, staat op het punt vrij te komen als de misdaden weer beginnen. Een jonge inspecteur en profiler Unai onderzoekt de moorden op onorthodoxe wijze, wat veel ergernis wekt bij zijn baas.

Judith Visser – Zondagsleven

Eerder schreef Judith Visser Zondagskind, over hoe het autistische meisje Jasmijn opgroeide. In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Ze leert hoe ze haar hoofd boven water kan houden – niet alleen op kantoor, maar ook in de liefde. Voor haarzelf, de mensen om haar heen en haar hond Romy, maar ook voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen…

Elena Ferrante – Het leugenachtige leven van volwassenen

Eindelijk: er is nieuw werk van Elena Ferrante, bekend van de romancyclus Mijn geniale vriendin. Ook dit keer speelt het verhaal zich af in Napels. Hier woont de dertienjarige Giovanna, die op bezoek gaat bij het zwarte schaap van de familie: haar tante Vittoria. De grofgebekte vrouw doet een boekje open over de ware aard van Giovanna’s ouders. Vanaf nu moet ze laveren tussen trouw aan haar ouders en de nieuwe vriendschap met haar tante – het zijn Giovanna’s eerste stappen naar volwassenheid.

Lees ook:
Favoriete voorleesboeken van drie BN’ers