fbpx

De anderhalve meter samenleving: 5x het nieuwe normaal

anderhalve meter

Allemaal doen we flink ons best om onze maatschappij in te richten als anderhalve meter samenleving: ‘Het nieuwe normaal’. De hele situatie is al treurig genoeg. Deze vijf tips uit anekdotes die we om ons heen verzamelden, toveren gegarandeerd een lach op je gezicht!

Lees ook:
Social distancing als kans om mensen te ontmoeten

5x het nieuwe normaal

anderhalve sombrero

1. Draag een anderhalve meter hoed

Vanaf 1 juni mogen we weer de terrassen op! In een Duits café krijg je een hoedje op met zwembad-tubes om zeker te zijn van de bewaarde afsand. Ook zijn er al sombrero’s in de omloop met een diameter van 3 meter waarmee je straks zonder zorgen kunt flaneren door de zomerse straten.

2. Doe alleen aan ‘essentiële verplaatsingen’

Voor mensen die het leuk vinden om hun kont tegen de krib te gooien wat huishoudelijke klusjes betreft, wordt deze regel maar al te graag in acht genomen. Deze grap vonden we in een krant in West-Vlaanderen: “Vrouw tegen manlief enigszins geïrriteerd: ‘Zou je alsjeblieft wel je gedragen sokken in de wasmand willen doen?’ Waarop de man antwoord: Sorry schat, dat lijken me geen essentiële verplaatsingen.”

3. Let’s go Dutch

Was jij altijd al van de smartlappen en van muziek van eigen bodem? Dan heb je deze zomer extra geluk! Internationale tours en toerisme van en naar andere landen zijn afgelast, dus dat betekent dat nationale muzikanten een tijdje het rijk voor zich alleen krijgen. Maar als er straks weer langzaamaan intieme concerten georganiseerd gaan worden, kunnen we volop swingen op artiesten als Dré Hazes en Davina Michelle!

3. Maak een loopband van zeep

Ondertussen verzinnen sportschoolbezoekers allerlei manieren om thuis in beweging te blijven. Één van die manieren is: de quarantaine-loopband. Het enige dat je nodig hebt is: zeep. Maar of dit nu echt werkt? Bekijk de video hieronder:

4. Coronaproof knuffelen met bouwplastic

Een knuffel is waar veel mensen in deze tijd naar verlangen. Zo ook moeder Anne. Het enige wat ze afgelopen Moederdag aan haar dochter Lieke vroeg was een knuffel. Maar wel coronaproof. “Wees maar creatief”, had ze erbij gezegd. Anne en Lieke hebben die typische knuffelband die wel meer moeders en dochters hebben… Maar nu alles anders is dan normaal, vond Lieke een oplossing in het schap van de Action: Bouwplastic, dat schilders vaak gebruiken om meubels mee af te dekken! Inslaan maar, dat knuffelmateriaal!
Bron: RTL Nieuws

Lees ook:
4 ideeën om je vrienden of familie mee te verrassen