fbpx

Social distancing als kans om mensen te ontmoeten

social distancing

Die anderhalvemetermaatschappij wordt misschien wel écht het nieuwe normaal. Niet erg gemakkelijk voor degene die zo nu en dan graag nieuwe mensen leert kennen. Een nieuwe geliefde, nieuwe vrienden of het uitbreiden van je zakelijke netwerk… Wordt het ontmoeten van nieuwe mensen ineens onmogelijk gemaakt? Geen zorgen: er zijn nog altijd opties om nieuwe mensen te ontmoeten in tijden van social distancing. Wij geven je graag wat tips!

Lees ook:
4 ideeën om je vriend(in) of familie mee te verrassen

1. Zoek of start een community op Facebook

Iedereen heeft wel een hobby. Iets waar je helemaal gek van bent. Reizen, varen, katten, Italië… Ga allereerst eens na waar jij blij van wordt. En dan: wist je dat je op Facebook voor nagenoeg elk onderwerp wel communities kunt vinden? Communities zijn groepen waarin gekletst en gediscussieerd wordt over één onderwerp. Sluit je aan bij zo’n community en laat van je horen. Zo vind je snel gelijkgestemden. Bestaat er over jouw hobby of passie nog geen community? Start hem dan zelf op en ga op zoek naar mensen die dit onderwerp net als jij leuk vinden!

social distancing

2. Nieuwe vrienden vinden via een app

We kennen inmiddels allemaal Tinder, dé app om een nieuwe vlam te vinden. Maar wist je dat er ook dergelijke apps zijn voor nieuwe vriendschappen? Hey! VINA is een app speciaal gericht op vrouwen, oftewel het vinden van nieuwe vriendinnen. Het werkt nagenoeg hetzelfde als Tinder: je maakt een profiel en begint met swipen. Wanneer je een match hebt met iemand kun je beginnen met chatten en elkaar beter leren kennen. Jarenlang zat er een licht taboe op het vinden van nieuwe vriendschappen op het internet, maar die tijd is gelukkig al lang voorbij!

3. Sporten in de open lucht

Begint het weinige contact met mensen je tegen te staan? Sluit je dan aan bij een bootcampclub. Sporten in de openlucht is namelijk wel toegestaan in tijden van social distancing. Je leert op deze manier meteen, op gepaste afstand, heel wat mensen kennen. Een handige manier om te ontdekken met wie je een klik hebt. Je zit niet direct aan iemand vast, maar mocht je toevallig een leuke band met iemand ontdekken, is dat mooi meegenomen!

4. Van Tinder naar wandelmaatje

Ben jij toe aan de liefde in je leven, maar vind je het lastig in deze tijd de ware te vinden? En ben je niet van het ellenlang chatten alvorens je echt weet wie je online tegenover je hebt? Hou dat chatten op Tinder dan kort en spreek af (wel op 1,5 meter afstand) met je date. In de natuur! Ga na een korte kennismaking online lekker wandelen samen. Dit kan heel goed op anderhalve meter afstand en is ook nog eens veilig, mits je een plek kiest waar genoeg andere mensen komen. En trouwens, wist je dat bewezen is dat wandelen een manier is om goede gesprekken los te maken? Win-win, dus! 

Lees ook:
Nergens zin in? Na het lezen van deze tips wel