fbpx

De bloemenbieb, een duurzaam alternatief voor verse bloemen

bloemenbieb

Omdat de recycle-economie en het consuminderen zo in opkomst zijn poppen de bibliotheken uit de grond. Van boekenbieb tot kledingbieb en nu ook: de bloemenbieb. Is het iets voor jou?

Lees ook:
Zeg het met bloemen, de betekenis van bloemen

De bloemenbieb voor een vrolijk huis

Bloemen zijn eigenlijk altijd goed. Ze geven kleur, troost, vreugde, gezelligheid en maken van je huis net wat meer een thuis. Maar bloemen zijn ook vergankelijk én soms behoorlijk aan de prijs. Bovendien vragen ze om aandacht en verzorging, iets wat niet iedereen in de vingers heeft als het bloemen betreft. Misschien is de bloemenbieb voor hen het antwoord.

Reflower, de duurzame bloemenbieb

De bloemenbieb is een initiatief van de Amsterdamse Ellyne Bierman-Hagen. In januari van dit jaar startte zij haar bedrijf Reflower, de duurzame bloemenbieb. Ellyne verhuurt boeketten met blijvende bloemen in een bijpassende vaas. Kunstbloemen welteverstaan want: ze zijn niet van echt te onderscheiden en gaan eindeloos mee.

bloemenbieb 2

Beter voor het milieu

Het gebruik van kunstbloemen is een duurzame oplossing om de klimaatimpact van verse bloemen te verkleinen. Verse bloemen komen vaak van ver (slecht voor het milieu) of hebben in een kas gestaan en worden in plastic verpakt. Dat komt de kwaliteit niet ten goede. Vaak staan ze een week en dan worden ze alweer weggegooid. Dat is zonde. Kunstbloemen zijn echter weer heel kostbaar. Wie een mooie bos aanschaft is veel geld kwijt en heeft altijd dezelfde bloemen op tafel staan. Terwijl het juist zo mooi is dat bloemen met de seizoenen meegaan en het huis opfleuren. 

Iedere maand een ‘verse’ bos

Reflower is daarom een bloemenbieb die werkt met abonnementen. Voor twintig euro per maand heb je steeds een mooie bos mét vaas in huis staan. Vooralsnog is de service alleen in Amsterdam beschikbaar, maar wie weet breidt Reflower snel uit wegens overweldigend succes!

Zou het iets voor jou zijn, een abonnement met duurzame bloemen?

Lees ook:
Droogbloemen, terug van weggeweest