fbpx

Dit is hoevaak je kunt afdrogen met dezelfde handdoek

handdoek afdrogen

Na hoeveel droogbeurten gooi je een handdoek in de wasmand? Het zijn dagelijkse levensvragen waar we wel eens antwoord op willen. Hierbij!

Lees ook:
Zo voorkom je bedbeestjes

Zo vaak kun je afdrogen met dezelfde handdoek

Volgens Kelly A. Reynolds, een Amerikaanse gezondheidsprofessor, ligt het maximum op ongeveer drie droogbeurten. Op voorwaarde dat je de handdoek op een droge plek uithangt en niet ergens opgepropt in de hoek van de badkamer bewaart. 

Nat, warm en er is eten

Een natte handdoek is een ideale voedingsbodem voor micro-beestjes als bacteriën en schimmels: het is er nat, warm en er is eten: dode huidcellen die van je lichaam op de handdoek achterblijven. Bij goede condities deelt een bacterie zich ongeveer elke vijftien à twintig minuten. Na een werkdag van acht uur kom je dan uit op meer dan tien miljoen bacteriën. Als een handdoek eenmaal opgedroogd is, groeien de bacteriën niet meer.

Stafylokokken

Gelukkig heb je van de meeste bacteriën geen last – gemiddeld één kilo van het lichaamsgewicht van een mens bestaat uit bacteriën – maar er zijn uitzonderingen, zoals de bacterie met de naam staphylococcus aureus. Heb je bijvoorbeeld een wondje op je huid, dan kan deze huidbacterie puistjes en infecties veroorzaken als deze in een grote hoeveelheid aanwezig is.

Lees ook:
Zo ontkalk je de douchedeur