fbpx

Schoonmaaktip: zo ontkalk je je douchedeur

douchedeur vies

Het geheim van het behouden van een schone douchedeur zonder kalk is door velen nog niet ontrafeld. Heb jij ook al alles geprobeerd van glasreinigers tot anti-schimmelproducten? Lees hier welk schoonmaakmiddel wél werkt.

Lees ook:
Zo houd je je kliko schoon

Zo ontkalk je je douchedeur

Niet alleen kalk zorgt voor een lelijke waas, maar ook de zeepresten die achterblijven op je glas tijdens een douchebeurt. De klassieke schoonmaakwijze is toch wel die met kokend water. Neem eerst een sponsje met dikbleek en dep op het glas. Laat twintig minuten intrekken. Kook ondertussen water in een waterkoker en giet dit vervolgens over het glas van boven naar beneden. De kalk- en zeepresten laten nu los, veeg deze met een borsteltje af. Werkt het niet bij jouw douchedeur? Lees dan onderstaande tips.

1. Glansspoelmiddel

Gelukkig voor ons blijkt er een heel handig trucje te zijn om die vieze aanslag alsnog weg te krijgen. Namelijk: glansspoelmiddel voor glazen. Je hebt alleen nog een sponsje en wat afwasmiddel nodig. De kalk verdwijnt als sneeuw voor de zon en de voor- en na-resultaten zijn verbluffend!

2. Rain-X

Schoonmaakexpert Marja Middeldorp, bekend van het programma ‘Hoe Schoon Is Jouw Huis?‘ heeft voor je glazen douchedeuren iets beters ontdekt: Rain-X, verkrijgbaar bij autozaken. Het goedje is eigenlijk bedoeld voor je autoramen. Als het buiten regent en je wil de regendruppels veilig en snel van je voorruit halen, zorgt Rain-X ervoor dat de aanslag binnen een mum van tijd verdwijnen. In je douche bereik je hetzelfde effect! Zonder intensief boenen.

Lees ook:
Zo houd je je tuintegels schoon