fbpx

Een puppy in huis nemen? Dan moet je hieraan denken

puppy

Droom jij al jaren van een vrolijke viervoeter die kwispelend op je afrent als je thuiskomt? Een gezellige hond waarmee je de hele avond kan kroelen en ook nog eens goed is voor je beweging omdat je naar buiten moet. Heb je er heel goed over nagedacht en ga jij voor en puppy in huis? Dan zijn er wel wat dingen waar je aan moet denken. Deze tips helpen je daarbij.

Lees ook
Af en toe een hondje: dat kan!

puppy in huis

Een puppy in huis

Het allerleukste is natuurlijk het uitkiezen van jouw favoriete pup en de voorpret om al die leuke spulletjes in huis te halen. Maar dan breekt toch echt het moment aan dat de puppy bij jou in huis komt. Wanneer ben je er klaar voor? Wij helpen je!

1. Eigen plekje om aan te wennen

Voordat je de puppy in huis krijgt, is het belangrijk dat alles klaarstaat. Zo kan de kleine viervoeter gelijk wennen aan een eigen plekje. Denk goed na over een plek waar de hond mag liggen. Houd er rekening mee dat een hond graag in gezelschap van een groep is en alles in de gaten wil houden. Maar een hond in een doorloop leggen, is weer niet goed voor zijn rust. Daarom is een hoekje in de kamer vaak de beste keuze. Hier kan hij zich terugtrekken, maar toch het overzicht bewaren.

2. Stel van tevoren regels op

Het is handig om vooraf met het hele gezin regels op te stellen die gelden voor de hond. Als iedereen weet wat wel en niet mag, is het voor de hond gelijk een stuk duidelijker. En juist die duidelijkheid is belangrijk als je een pup in huis neemt.

puppy in huis

3. Maak je huis puppy-proof

Laat schoenen niet slingeren en zet planten op een veilige plek. Zo voorkom je dat de pup verkeerde dingen aanleert, bijvoorbeeld het knagen aan schoenen of het omgooien van planten. Een voordeel: dit hoef je later niet meer af te leren. Dit geldt trouwens ook voor een volwassen hond: voorkomen is makkelijker dan afleren.

4. Zorg voor geschikt speelgoed

Een onmisbaar hulpmiddel is een lading geschikte speeltjes. Pups onderzoeken alles met hun tanden en hebben een natuurlijke behoefte om te kauwen. Zorg dus voor geschikt, stevig speelgoed dat niet snel kapot kan gaan. Je kunt hiervoor altijd even langs gaan bij de dierenspeciaalzaak.

Een puppy in huis halen is niet zomaar iets. De zorg voor een huisdier is een grote verantwoordelijkheid. Denk er daarom van tevoren goed over na.