fbpx

Haal dit jaar extra vroeg de kerst in huis!

rendier kerst

Gelukkig is Santa Claus maar in zijn eentje en kan ie dus prima op bezoek komen, met het maximale aantal personen in acht genomen. Maar het is pas november? Nou en! Tuig die kerstboom op, versier de tuin en zet het kerstalbum van Bing Crosby op: haal dit jaar lekker vroeg de kerst in huis!

Hang naar huiselijkheid

De ongeschreven regel dat we pas na Sinterklaas op jacht gaan naar kerstspullen, is verleden tijd. Waarom we kerst dit jaar eerder in huis halen? Omdat we meer thuis zijn. Vakanties of wintersport vallen weg, dus blijven we thuis en willen we gezelligheid.

Klaar voor Kerstmis

Het duurt nog een paar maanden voor het Kerstmis is, maar her en der zijn de eerste huizen al in kerstsferen gebracht. Zo ook in een wijk in Almelo, waar bewoners begin oktober al begonnen met het ophangen van kerstversiering:

DIY kerstkrans

Heb je een middag vrij en zit je maar zo binnen? Ga naar het bos en verzamel dennenappels en hulst om zelf een krans of stukje te maken! Gebruik wat overige kerstballen of vrolijke zuurstokjes en maak ‘m helemaal naar jouw smaak. Niet alleen leuk en ontspannend om te doen, maar je kan er nog wekenlang van genieten. Bekijk het stappenplan hier.

Kerstshows door het land

Ook de kerstshows zijn er extra vroeg bij dit jaar. Veel tuincentra door heel Nederland openen hun deuren, uiteraard met de bijbehorende maatregelen. Waar de looppaden normaal tweeënhalve meter breed zijn, is dat nu drieënhalf. Volgens Christmaholic vind je de mooiste kerstshows bij Tuincentrum Leurs (Venlo), Intratuin Duiven en Intratuin Halsteren.