fbpx

Huisdier vermist of gevonden? Dít moet je doen

We houden van dieren en zijn begaan met hun lot. Ben jij eigenaar van een kat of hond? Of als je op een dag een huisdier los over straat ziet lopen, dan ben je met déze tips alvast voorbereid. Dit moet je doen als een huisdier vermist is.

Lees ook:
9 populairste en gezelligste huisdieren

Huisdier vermist of gevonden

Registreer op Amivedi

Veel katten gaan regelmatig op ontdekkingstocht. De meesten komen gelukkig na een paar uur of een wilde nacht weer thuis. Is jouw kat nog niet terug, meld je huisdier dan aan op Amivedi, het landelijk meldpunt voor vermiste en gevonden huisdieren. Als je je hond kwijt bent, is het daarbij slim om ook de dierenambulance in jouw buurt op de hoogte te stellen. Ben je een ander huisdier kwijt – een konijn, cavia of parkiet – schakel dan ook de dierenambulance in. Zij helpen je met alle liefde en dueskundigheid.

Schakel de zoekfunctie in

Dankzij internet gaat het zoeken een stukje sneller. Zoek je verloren huisdier tussen de recent gevonden dieren van jouw regio. Staat je dier hier niet tussen? Zoek via de zoekfunctie dan op diersoort of in de regio waar het dier vermist is. Heb je een buurtapp? Meld de vermissing aan je buurtgenoten en op lokale sociale media accounts.

Maak een flyer of poster

Om een verloren of weggelopen huisdier terug te vinden kun je een vermist poster of flyer maken. Verspreid deze in de buurt en vergroot de kans op een geslaagde zoektocht. Gebruik een zo duidelijk mogelijke kleurenfoto.Vermeld uiterlijke kenmerken, leeftijd, geslacht en eventuele afwijkingen aan het uiterlijk. Je kunt één detail achterhouden. Zodra je bellers krijgt die van kwade wil zijn en dit detail niet kennen, ben je er snel achter dat zij je huisdier niet hebben.