fbpx

In een handomdraai van winter- naar voorjaarstuin

voorjaarstuin

Van kou en kale bomen, naar zon en bloemen overal. De overgang van de winter naar de lente is wat ons betreft steeds weer een feestje om te zien in de tuin! Maar hoe zorg je er nu voor dat alles zo snel en zo mooi mogelijk in jouw tuin in bloei staat en dat je tuin er meteen weer sfeervol uitziet? Wij geven je graag tips om in een handomdraai van winter- naar voorjaarstuin te gaan!

Lees ook:
Meer vlinders in je tuin? Zo doe je dat

Van winter- naar voorjaarstuin

voorjaarstuin

Snoeien maar

Een mooie, kleurrijke tuin, begint met goed snoeien. Zorg ervoor dat jouw bomen en planten op het juiste moment worden gesnoeid, zodat ze zo snel mogelijk transformeren in een kleurrijk geheel. Vaak is de lente het moment om te snoeien, maar mocht je twijfelen: zoek dan per plant of boom even op wat het beste is. Moeilijk is het gelukkig bijna nooit!

Een kleurrijk geheel met voorjaarsbollen

Heb jij met de komst van de lente ook meteen zoveel zin in kleur om je heen? Ga dan voor voorjaarsbollen. Daarmee creëer je in een handomdraai een kleurrijk geheel in de lente. Denk aan tulpen, narcissen en krokussen. Kleine kanttekening: deze moet je in de herfst al planten. Ben je hiermee te laat? Dan kun je je borders in de tuin uiteraard altijd vullen met andere kleurrijke bloemen van het tuincentrum.

Maak je terras klaar voor de lente

Zodra de temperaturen stijgen en de zon zich hopelijk steeds vaker laat zien, is het een cadeautje om weer in onze voorjaarstuin te zitten. Zorg daarom voor een gezellig zitje hier en daar in je tuin. Onze tip: ga ook hier weer voor kleur! Van gele kussens in je stoel of loungebank tot een kleurrijke canvas aan de muur of je schutting. 

Sfeerverlichting

Tot slot: maak je tuin klaar voor een avondje relaxen! Ook al kan het in het voorjaar nog frisjes zijn ‘s avonds, met de juiste sfeerverlichting is het alleen al een feestje om in de avond te kijken naar je tuin. Gedurende de dagen steeds langer én warmer worden, geniet je al zittend in je lounge van deze sfeerverlichting. Denk bijvoorbeeld aan een lichtjessnoer aan de schutting of kruislings over je zithoek heen. Zo maak je van jouw buitenplek een ware sprookjestuin!

Lees ook:
Een natuurlijke tuin: 3 tips voor duurzaam tuinieren