fbpx

Kerstboom adopteren? Zo doe je dat!

kerstboom tuin

Kerstmis is in aantocht! De kerstboom mag weer worden opgetuigd. Maar heb je wel eens gedacht om je boom te huren? Geef je boom een nieuw leven na de feestdagen. Een warme en vooral duurzame kerstgedachte! Lees hier hoe een kerstboom adopteren werkt.

Lees ook:
Kerstboom herplanten: tips van de expert

Zo adopteer je een kerstboom

Elk jaar verdwijnen miljoenen kerstbomen in de verbrandingsoven. Eeuwig zonde en bovendien slecht voor het milieu. Door een kerstboom te adopteren gaat deze in januari weer de grond in kan ‘ie weer doorgroeien tot je de boom volgend jaar weer op komt halen voor een gezellig kerstfeest bij jou thuis. Bekijk op de website van deze twee organisaties voor een uitgiftepunt bij jou in de buurt:

AdopteerEenKerstboom

De kerstbomen van AdopteerEenKerstboom zijn allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of andere chemicaliën. Met maar liefst dertien uitgiftepunten door heel Nederland is er vast een locatie bij jou in de buurt.

Duurzame-kerstbomen

Ook bij Duurzame-Kerstbomen.nl vinden ze het jammer als een kerstboom na bewezen diensten, bij het afval belandt. Tussen de schapen en ganzen krijgt jouw kerstboom weer en nieuw leven. En dat allemaal op milieuvriendelijke wijze, zonder bestrijdingsmiddelen. Woon jij vlakbij Achterveld, Amersfoort, Barneveld, Bussum, Driebergen, Hilversum, Laren, Leusden, Odijk, Zeist of Utrecht? Bestel je kerstboom snel!

Adoptieprocedure

Adopteren is een zorgvuldig werkje. Je begint met eentje uitzoeken: je gaat naar een uitgiftepunt in jouw buurt en kiest de mooiste boom uit. Die boom, groot of klein, waar je blij van wordt. Heb je al een eigen adoptieboom? Dan is het mogelijk nog spannender. Hoe zou hij er nu uitzien? Herken je je boom nog als onbetwist de jouwe? Is de liefde blijvend?

Het werkt zo

Heb je een boom naar wens, dan betaal je bovenop de adoptieprijs 10 euro statiegeld. Het statiegeld krijg je terug als je je boom in januari in goede staat terugbrengt. In elke boom hangt een metalen penning met een uniek boomnummer. Door jouw naam aan het nummer te koppelen, wordt het je eigen unieke kerstboom en kun je het volgende jaar je eigen boom opnieuw adopteren. In november krijg je een mail met de vraag of jouw boom weer met jou mee naar huis mag en in december haal je de boom op bij je eigen uitgiftepunt.