fbpx

Dit zijn de kersttrends van 2019

kersttrends

Alle ballen verzamelen! Twijfel jij of je dit jaar de doos met ballen weer van zolder haalt of ga je voor iets nieuws? Dit jaar pakken we uit! Saskia de Laat is een heuse christmaholic en zij zet voor ons de kersttrends van 2019 op een rij. 

Lees ook:
Echte kerstboom of kunstkerstboom

Kersttrends volgens Saskia de Laat

Een beetje tuincentrum heeft tegenwoordig een hele kersttentoonstelling en ook winkels als HEMA en Bijenkorf pakken lekker uit zodra de eerste blaadjes van de bomen vallen. Dit jaar zien we meerdere thema’s terugkomen op die verschillende plekken. Saskia heeft een blog, Christmaholic, en schrijft hier over werkelijk alles wat met kerst te maken heeft. Zij ging in januari van dit jaar al naar een grote beurs om te ontdekken welke kersttrends wij nu in de winkels zien.

kersttrends van 2019

1. Country chic

“Denk aan traditioneel, klassiek en vooral landelijk, comfortabel en knus. Kleuren die je bij deze trend terug ziet komen zijn kasjmier bruin, parelmoer, kerstrood, dennengroen en licht goud. Qua decoraties zien we diertjes als herten en vogeltjes en andere elementen uit het bos, zoals rood-wit gestipte paddenstoelen. Een stijl die zich goed leent voor een landelijk interieur.”

2. Zilver, wit en nachtblauw

“Ik schat in dat dit de populairste kersttrend van 2020 wordt: de winterse stijl! De belangrijkste kleuren zijn zilver, wit, diep nachtblauw, fris blauw en kasjmier bruin. Qua decoratie zijn het bevroren kerstboompjes. In de boom hangen witte kerstballen en grote sterren van fluweel, ijs- en sneeuwkristallen en ijspegels.”

3. Bloemen en fluweel

“Deze trend is weelderig, luxueus en een beetje over the top. Kleuren die je ziet zijn kerstrood, koninklijk paars, fluweelroze, mosterdgoud en mosterdgroen. De ballen kunnen gerust een velours laagje hebben of zelfs een dierenprintje, want een tikkie exotisch is deze trend ook.”

kersttrends

4. Embrace nature

In deze groene kersttrend komen allerlei natuurtrends samen. Denk aan een afwisseling tussen een ruig, bosachtig landschap en het wilde westen. Qua kleurenspel zie je hier dennengroen, wolwit, mosterdgoud, rozenhout en eucalyptus terugkomen.”

5. Christmas rituals

“Deze kersttrend is warm en ingetogen maar ook stoer. Kleuren als zwart en koel blauw komen terug en zorgen voor een industrieel effect, terwijl beige en rood/bruin weer een warme uitstraling geven.”

Weet jij al hoe je jouw boom dit jaar versiert? Laat het weten op Facebook!

Lees ook:
Inpaktips om je cadeau mooi in te pakken