fbpx

Kleding weggooien? 4x wat je kunt doen met je oude kleren

Puilt jouw kledingkast uit? Tijd voor een schoonmaak! Maar waar laat je de kleding die je niet meer aantrekt? Weggooien, doneren of verkopen?

Lees ook:
Dit mag deze zomer niet ontbreken in je kledingkast

4x wat je kunt doen met je oude kleren

kleding oud

Start een online vintage account

Heb je zoveel oude kleding dat je haast je eigen vintagewinkel kan starten? Zijn je kledingstukken nog een goede staat maar blijven ze bij jou in de kast hangen? Verkoop ze dan! Platforms als Vinted en United Wardrobe laten je zien hoe geweldig tweedehands kan zijn en geven goede kleding een langer leven. Upload foto’s van je items en ga aan de slag! Ketjieng… 

Doe een kledingruil met vriendinnen

Kleding waar je zelf niet meer blij mee bent, kan voor iemand anders een mooie nieuwe aanwinst zijn. Wat dacht je van een kledingruilparty met vriendinnen? Gezellig én duurzaam… Win-win! Trek je eigen miskopen maar uit de kast en wie weet kom je met een verrassende aanwinst voor je garderobe terug.

Doneer aan de kledingcontainer

Je kunt de (schone!) kleding die je niet meer draagt ook nog altijd in een afgesloten zak doneren bij een inzamelpunt dicht bij jouw huis. Van oude sokken tot zelfs een oude knuffelbeer: alle textiel is welkom. Wat niet herdraagbaar is, kan worden gerecycled of hergebruikt. Vraag je je ook wel eens af waar de oude kleren naartoe gaan? Er zit een organisatie zoals Leger des Heils achter die de kleding doorverkoopt aan textielsorteerbedrijven óf gebruikt in hun eigen tweedehands kledingwinkels. Een deel van de ingezamelde kleding wordt apart gehouden voor noodsituaties. De zakken met jouw kleding komen dus goed terecht!

Maak een nieuwe kledingstuk

Heb je een oude wijde broek die geen mooie pasvorm meer heeft maar waarvan het printje nog fantastisch is? Maak er een nieuw kledingstuk van; zelfs te doen als je niet weet hoe een naaimachine werkt. In onderstaande video wordt gedemonstreerd hoe je van een oude broek een stijlvolle jurk maakt. Geen jurkendrager? Dan maak je er toch een rugzak van! Dit en nog veel meer ideeën:

Lees ook:
6 stappen om je kledingkast zomerklaar te maken