fbpx

Kraaienterreur: Jan betrapte krassende kraaien op zijn auto

kraaien auto

Het is een fabeltje dat kraaien blinkende sieraden jatten. Maar dat deze slechte reputatie niet zomaar uit de lucht komt vallen, bewijst het verhaal van Jan die zijn auto aantrof met fikse krasschade. Met déze slimme truc betrapte Jan de kraaienkrassers op heterdaad.

Lees ook:
Wandvoederhuis: verwen de vogels in je tuin

Krassende kraaien

kraaien krassen

Kraaienterreur

Jan: “Mijn zwarte Toyota staat altijd aan de weg geparkeerd. Toen de buurvrouw een groepje kraaien op mijn auto ontdekte, is ze dat komen melden. We zijn toen gaan kijken en jawel, de hele zijkant zat vol met krassen. Ik heb mijn auto toen onder de carport gezet in de hoop dat ze er zo vanaf bleven. De volgende dag waren er alleen maar meer krassen bijgekomen.”

Territorium bewaken

Het aanbrengen van autoschade heeft voor kraaien natuurlijk niets met mensen sarren te maken. Vooral zwarte autolak glimt zo erg dat het reflecteert als een spiegel. De vogels zien hun eigen spiegelbeeld en denken dat het een indringer is. Het krassen is dus eigenlijk gewoon een poging tot territorium bewaken.

Te slim af

Jan: “Ik ben toen direct op zoek gegaan naar een manier om de kraaien weg te jagen. Op Google las ik dat kraaien angstig zijn voor havikgeluiden. Vervolgens heb ik een bluetooth speaker verdekt weggezet onder de carport. Via een live-verbinding kon ik binnen op mijn computerscherm in de gaten houden of de kraaien weer langskwamen. Op een gegeven moment hoorde ik getik. Ik keek op het scherm en zag een kraai op de velg van mijn auto pikken. Ik startte de havikgeluiden via mijn telefoon en de kraai vloog schrikkend weg. Hierna heb ik geen kraai meer gezien. Ik ben ze te slim af geweest.”

Lees ook:
Met dit vogelhuisje trek je de juiste vogels aan