fbpx

Naaktslakken in huis? Dit kun je eraan doen

naaktslakken

Spinnen, muggen, vliegen, je kunt allerlei insecten in huis aantreffen. Maar wat doe je als je oog plots valt op een naaktslak? Die komen toch normaal gesproken alleen in de tuin voor? Niet dus! Naaktslakken houden van vochtige, donkere plekken. Ze kunnen ┬┤s nachts opduiken en van jouw badkamer, achter het fornuis of de koelkast een prima schuilplaats maken. Wil je dit liever niet, dan leggen wij je uit hoe je dit kunt voorkomen.

Lees ook:
5 x tips om een mierenplaag in en om je huis te bestrijden

Allereerst: naaktslakken houden van vochtige ruimtes

Hoe vochtiger de lucht in jouw huis, hoe groter de kans op naaktslakken. Heb jij naaktslakken in huis ontdekt, bijvoorbeeld in de badkamer, dan is het een logische eerste stap om daar vochtvreters te plaatsen. Zo maak je de ruimte minder interessant voor ze. Maar goed, ze komen ook ergens vandaan. Wij raden aan op zoek te gaan naar kieren en gaten, en deze zorgvuldig dicht te zetten. 

Lok naaktslakken naar je toe

Het klinkt misschien een beetje gek, maar naaktslakken zijn gek op bier! Trek jij een flesje open, schenk dan een scheut van je bier in een kommetje en plaats deze op de plek waar je de naaktslakken ontdekt hebt. Even geduld en binnen no time komen de naaktslakken op het bier af. Je hebt ze op heterdaad betrapt en kan de ruimte vrijmaken van slakken.

naaktslakken

Zout

Mocht je geen baat hebben bij de twee voorgaande stappen, probeer het dan eens met zout. Naaktslakken kunnen absoluut niet tegen zout, dit zorgt ervoor dat ze uitdrogen en dood gaan. We raden je aan dit pas te doen als het verbeteren van de luchtvochtigheid en het lokken van de naaktslak niet werkt. Wat je kunt doen: maak een spoor van zout op de plek waar je denkt dat de slak vandaan komt. 

Aan de slag met bestrijdingsmiddelen

Last but nog least, er zijn diverse bestrijdingsmiddelen die je kunt toepassen om naaktslakken te doden. Let wel goed op voordat je overgaat tot aankoop, het is belangrijk dat je bestrijdingsmiddelen zoekt die naaktslakken tegengaan en niet andere dieren. Maar zoals gezegd, voorkomen is beter dan genezen. Ga dus allereerst na of je de vochtigheidsgraad in huis kunt verbeteren.

Lees ook:
Zuiver de lucht met deze zuiverende planten voor in huis