fbpx

Q&A: Hoe maak je de tuin speelklaar voor (klein)kinderen?

tuin speelklaar

W. van den Akker-Leijen vraagt: Hoe kan ik op een eenvoudige manier de tuin speelklaar maken voor de kleinkinderen? Tuinspecialist Martin Stuger van BinnensteBuiten geeft antwoord.

Lees ook:
4x leuke tuinspellen om te spelen met je kleinkinderen

Tuin speelklaar

“Het belangrijkste is natuurlijk dat uw tuin veilig is voor jonge kinderen. Zorg ervoor dat de tuin overzichtelijk is, zodat u uw kleinkinderen kunt zien. En ze mogen er natuurlijk niet zomaar uit kunnen lopen, dus plaats een poort, een hekje of een heg. Daarnaast is het goed om te kijken of u geen giftige planten als taxus, vingerhoedskruid of monnikskap in de tuin heeft staan. Heeft u een vijver? Dek deze af met bouwstaalmatten. Let er verder op dat uw kleinkinderen in de zomer niet in de volle zon spelen. Creëer wat schaduw: laat ze onder een boom spelen of zet een parasol neer. Een stukje gras is altijd leuk. Zelf had ik vroeger een werktafeltje in de tuin met een bak zand en een bak water. Een kleine zandbak kan natuurlijk ook. Als de kinderen wat groter zijn, is een moestuintje een aanrader.”

Tuinspecialist Martin Stuger van BinnensteBuiten

tuin kleinkinderen

Heeft u ook een vraag op het gebied van psyche, gezondheid, geld, computers of huis en tuin? Onze experts zitten klaar. Mail naar redactie@blijtijds.nl.

Tekst: Lieneke van der Fluit