fbpx

Spullen kapot? Probeer ze eens te repareren!

In Nederland gooien we veel waardevolle spullen weg. Per week worden zo’n 10,9 miljoen kilo elektrische apparaten en textiel afgedankt. Spullen die na een kleine reparatie vaak nog prima mee kunnen. Gooi jij stiekem ook snel spullen weg?

Lees ook:
Help! Ik heb ontspuld… en spijt

Afval spullen repareren

Spullen repareren

Een gat in je sok? Weg ermee. Je fotocamera kapot? Hoogtijd voor een nieuwe. Zonde eigenlijk, als je bedenkt dat veel spullen nog prima mee kunnen als je ze maar even maakt. Al het weggooien is niet alleen slecht voor je portemonnee, ook de afvalberg groeit onnodig hard. Om ons daar bewust van te maken lanceert de Stichting Ideële Reclame (SIRE) vandaag de campagne ‘Waardeer het, repareer het’. SIRE hoopt zo veel mogelijk Nederlanders zich bewust worden van de waarde van hun spullen. Want of het nu gaat om een lekke waterkoker, een kapotte koffer of die sokken met gaten erin: repareren is vaak zo moeilijk niet en geeft ook nog eens voldoening.

Tips

  • Op de website www.repareerhet.sire.nl staan veel leuke tips en handigheidjes. Dus ook wij van Blijtijds zeggen: waardeer het, repareer het. Waar wacht je nog op?
  • Heb jij nog goede reparatietips of gerepareerde dingen waar je heel trots op bent? Wij vinden het leuk als je ze met ons deelt.

Lees ook:
Help! Ik heb ontspuld… en spijt